7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

BBC

Publicerad 9 mars 2018 16:09 - Uppdaterad 4 april 2018 10:39

BBC vill förbättra den sociala rörligheten

Med en ny strategi för utbildning vill BBC bidra inte minst till att unga från utsatta områden i Storbritannien ska kunna göra något bra av sitt liv.

– Utbildning har alltid varit en del i BBC:s DNA och vi vill förnya vårt engagemang på den punkten, säger James Purnell som är PS-jättens chef för Radio and Education.

Tillsammans med andra intressenter på utbildningsområdet har BBC tagit fram bland andra dessa prioriteringar som nu ska utvecklas.

  • Förbättra läskunnighetstalen genom att fokusera på förskolebarn. Mot bakgrund av att det kan skilja 19 månader i språkutveckling mellan barn från utsatta respektive välbärgade områden.
  • Kämpa för alla barns självkänsla
  • Öppna upp arbetsmarknadens värld för unga människor, mot bakgrund av att undersökningar ger vid handen att de allra flesta brittiska företag inte tycker att de kan ge riktigt bra råd till unga som vill ha ett jobb och kanske en karriär.
  • Utforska möjligheter som gör det lättare för vuxna att skola om sig och bidra till att de kan få blomma igen på en arbetsmarknad i förändring och en allt mer digital värld.

Läs mer på bbc.co.uklänk till annan webbplats

MATS CARLSSON-LÉNART

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör