7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

PBS CEO Paula Kerger. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP File

Publicerad 4 maj 2018 10:49 - Uppdaterad 4 maj 2018 12:31

PBS återföder klassiskt politikprogram

"Firing Line" som sändes varje vecka i USA mellan 1966 och 1999 återuppstår nu, med ett presidentbarnbarnsbarn som programledare.

"Firing Line" var i 33 år känt som ett program där politiker och andra medverkande fick tala till punkt, till skillnad mot i alla andra liknande shower. Det leddes av den kände konservative opinionsbildaren William F Buckley J:r som för generationer amerikaner var ett av nationens mest kända ansikten och röster och med sin starkt akademiska framtoning en kontrast mot de flesta andra TV-personligheter i USA.

Nu väcker public TV-nätverket PBS liv i det gamla konceptet och Firing Line återkommer i juni, nu med den tidigare republikanska partistrategen Margaret Hoover som programledare. Hon är barnbarnsbarn till Herbert Hoover, som var USA:s president 1929-33, dvs åren då 1920-talets goda tider genom börskraschen övergick i den stora depressionen.

Enligt en pressrelease ska det nygamla programmet samla de skarpaste hjärnorna och mest aktuella rösterna från hela det politiska spektrat för att debattera viktiga frågor som nationen konfronterar.

Mats Carlsson-Lénart

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör