13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

SVT:s Marja Grill och redigeraren Andreas Nordblom vann pris på New York Festivals i Las Vegas för ”Striden för assistansen”. Foto: SVT

Publicerad 10 april 2019 16:36 - Uppdaterad 10 april 2019 16:40

Internationellt pris till SVT-dokumentären Striden om assistansen

SVT:s reporter Marja Grill och klipparen Andreas Nordblom vann priset Bronze world medal på New York Festivals TV and Film Awards natten till onsdagen för dokumentären Striden om assistansen.

Dokumentären Striden om assistansen lyfter bland annat den dagsaktuella frågan om personlig assistans och politiken bakom besluten. De senaste åren har flera vägledande domar från Högsta domstolen lett till en tuffare tolkning av LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade), vilket betyder att Försäkringskassan har bedömt att färre har rätt till assistans.

SVT Nyheter granskade under en längre tid Försäkringskassans åtstramning av rätten till assistans och granskningen utmynnade i dokumentären Striden om assistansen, av SVT:s reporter Marja Grill och klipparen Andreas Nordblom. Dokumentären har nu belönats med priset Bronze world medal på New York Festivals TV and Film Awards.

Se dokumentären i SVT Playlänk till annan webbplats

Anna Thodenius

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör