7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Lars Lerin och Manoel Marques Lerin tilldelas Club 100-priset 2019. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Publicerad 22 oktober 2019 16:25 - Uppdaterad 4 november 2019 13:57

Club 100-priset till Lerins lärlingar i Brasilien

Lars Lerin och Manoel Marques Lerin tilldelas Tv-akademin Club 100 pris för produktionen Lerins lärlingar i Brasilien.

Club 100 priset delas ut årligen och ska enligt stadgarna gå till ”den eller de som under året utfört en utomordentlig prestation inom tv-verksamheten”. I år delas det 54:e priset ut, som består av kamerarör som sitter på väggen i korridoren mellan Tv-huset och Kontorshuset i Stockholm. Där representeras alla tidigare vinnare som var och en har bidragit till att utveckla tv-mediet, public service och programkvaliteten.

I år får Lars Lerin och Manoel Marques Lerin priset för produktionen Lerins lärlingar i Brasilien och motiveringen lyder ”För en varm, infallsrik och generös programserie som låter många personligheter blomma”.

Hederspris till Maria Kiisk

Club 100:s hederspris går i år till casting director Maria Kiisk. Motiveringen lyder: ”För hennes genuina förmåga att hitta och våga pröva nya skådespelare och alltid finna nya spännande konstellationer som berör och engagerar tv-tittarna.”

Club 100:s hederspris delades ut för första gången 2004. Priset ska gå till en person som ”genom sina samlade insatser under yrkeslivet på ett utomordentligt sätt berikat programutbudet och public service”.

Priserna kommer att delas ut i Stockholm tisdagen den 5 november kl. 17.30 i korridoren mellan Tv-huset och Kontorshuset och består av ett kamerarör med pristagarnas namn, år och en kort motivering.

TV-akademien Club 100 startade 1964 som ett forum för programdiskussioner och public servicefrågor. Medlem i klubben blir man på rekommendation och genom inval. Det finns 25 stolar och de som går i pension blir emeritus.

Namnet Club 100 är taget efter ett av de allra första tv-programmen som hette just så. Alla medverkande fick ett och samma gage: 100 kronor. Programmet sändes från KTH och hade premiär 1955.

Anna Thodenius

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör