7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Christoffer Braw, projektledare SVT Sport, Bengt Norborg, programledare Korrespondenterna, Jens Lind, producent Hockeyns Historia och Iman Tahbaz, fotograf Korrespondenterna var på plats i Milano. Foto: SVT

Publicerad 31 oktober 2019 11:17 - Uppdaterad 31 oktober 2019 11:18

”Hockeyns historia” prisad vid sportfilmsfestivalen i Milano

SVT:s dokumentärserie ”Hockeyns historia” vann förstapriset i kategorin ”Documentary Team Sport” på den internationella sport- och filmfestivalen i Milano.

”Hockeyns historia” är en dokumentärserie av Jens Lind och Albert Svanberg som tar oss med på en resa genom 1900-talet då ishockeyn gick från att vara en okänd sport till en nationell passion. Dokumentären sändes i tre delar och fick stor uppmärksamhet när den hade premiär i våras.

– Jag är oändligt glad och hedrad att SVT:s serie blir uppmärksammad i en sådan konkurrens. För alla oss som har arbetat med ”Hockeyns Historia” har mottagandet på hemmaplan varit överväldigande och det känns väldigt roligt att historien om svensk ishockey också uppmärksammas utomlands, säger Jens Lind.

Även Korrespondenternas ”Rätten att spela fotboll” uppmärksammades på galan med ett hedersomnämnande. Programmet som gjordes av Korrespondenterna och SVT Sport berättade om flickors möjlighet att spela fotboll i Kamerun, Storbritannien och Brasilien.

– Det är jätteroligt att programmet uppmärksammas. Det kändes viktigt att i samband med sommarens fotbolls-VM visa hur villkoren ser ut för unga tjejer runtom i världen. Vi fick möta samma höga ambition inom fotbollen, men helt olika förutsättningar. Tillsammans med Korrespondenterna fick SVT Sport möjlighet att belysa ämnet på ett nytt sätt och vi är glada för det fina mottagandet, säger SVT Sports projektledare Christoffer Braw.

Läs mer på SVT Sportlänk till annan webbplats.

Här finns programmen på SVT Play:

Rätten att spela fotbolllänk till annan webbplats
Hockeyns historialänk till annan webbplats

Sportfilmfestivalen i Milano

Milano International FICTS Festival är en årlig festival för sporttelevision. FICTS är en sammanslutning av 120 medlemsländer och erkänns av IOK som det ”internationella förbundet för sporttelevision”.

Charlotta Lambertz

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör