7 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken hissar

 • ”Genial programidé!”


  ”Genial programidé! Intressant att se vad en människa kan skapa med
  sina händer. Dessutom är det ju spännande med en tävling"
  "Så roligt att ni gör en program om hantverk och skapande. Men så tråkigt att det är så stressigt och tävlingsinriktat. Det dödar skaparglädjen och kreativiteten. Vem blir inspirerad att börja snickra när man ser det gäng panikslagna kombatanter skära sig i händerna och misslyckas i panikstress? Formatet känns jäkligt 2000 också. Det är slow tv som gäller nu. Kom in i matchen svt.""Ville bara tacka för den mysiga och lärorika programserien Mästerskaparna. Hela familjen följer programmet och det är både inspirerande och spännande att följa deltagarnas arbete och vedermödor på vägen. Deltagarna har alla haft sköna personligheter, stöttat varandra och bjudit på sig själva, tråkigt varje gång någon åker ut. Vi är imponerade av alla fina saker som de gjort, härligt med riktigt hantverk och ”äkta” material. Också miljöer, domare och förstås programledare Pernilla håller samma höga klass!""Låt alla deltagare delta hela serien och samla poäng efter varje deltävling. Först i sista programmet utser ni vinnaren. Då får vi tittare se alla duktiga hantverkare delta i alla moment och får säkert se en progression hos alla, och får uppleva att en deltagare som inte blommat ut i ett material får visa sina kunskaper i ett annat. Och som tittare hinner man ”lära känna” alla deltagarna. Och snälla ge dem längre tid, vi som jobbar med våra händer vill inte att våra kunder ska tro att det ”fixar man på tre timmar”. Det blir ett hån mot oss som vill föra hantverksarbetet framåt och utveckla det.""Programmet förstörs av tävlingsmoment.""Skippa dessa fåniga dueller som alla tävlingar tydligen ska ha. Låt alla vara med i alla moment tävlingen igenom! Skulle vara mkt mer rättvist’""Kul program, MEN om man hamnat bland de sista tre gånger så borde man få åka hem utan någon duell I sista duellen var det en vettig tävling, men trava papper på höjden - löjligt!""Den avslutande duellen i gårdagens Mästerskaparna kl 2000 i TV1 handlade om att smida en skalle på ett rundjärn så att det inte föll igenom ett hål. Den ena duellanten var en kraftigt byggd man medan den andre var en spensligt byggd kvinna. Någon hänsyn till den stora skillnaden i duellanternas kroppskonstitution gjordes inte. Självklart vann mannen utifrån sin överlägsna styrka. Det var inte rättvist mot kvinnan. Jag tycker att man på något sätt borde ha tagit hänsyn till skillnaden i kroppskonstitution vid duellens utformning."
 • "Den är sååå bra och rolig att titta på, mer sånt SVT!"


  "Så himla bra program! Inte som annan sörja som visas i tv nuförtiden. Men som vanligt, står SVT för kvalitets-tv. Vi sitter här i tv-soffan och slår oss för pannan när tjuvarna begår misstag, och inser i nästa stund att vi nog inte hade gjort det bättre själva..."
  "Jag undrar om programmet Tjuv och Polis kommer att äga rum i Falun??? Jag vill så gärna vara med på det :)" "Den är sååå bra och rolig att titta på, mer sånt SVT!👍"
 • "Det bästa som går på tv just nu"


  "Ett guldkorn "Lerins lärlingar" ett fantastiskt bra program. Så många kloka tankar och resonemang från eleverna. Och detta att eleverna är huvudpersonerna och får mycket plats i programmet och de får utrymme och tid att uttrycka sig. Ingen störande musik hela tiden, inga snabba klipp med kameran. Jag får tid att hinna se och ta in bild och ord.Ja, allt är bra både framför och bakom kameran.""Härligt program! Underbart att se deltagarnas framsteg. Så fyllt av kärlek och omtanke. 😍 Borde visas i skolorna !!😊🤗❤""Vi är många många som vill se fler av dessa varma kärleksfulla program som man blir helt lycklig av💕""Ett så fantastiskt bra program, det bästa som går på TV just nu. Alla får vara med allas röst räknas, ingen döms ut får massor av beröm för det De gör. Inget gap och skrik eller hög musik, utan man hör vad De säger. ❤""EN STOR BUKETT KARNEVALSBLOMMOR till alla er i och med och bakom programmet "Lerins lärlingar"! Så mycket värme, så mycket humor, så många positiva vibbar ... Ja, ett så in i hjärteroten hjärtevärmande och underbart program!""Man blir så hjärtans glad av att se det programmet🙏♥Äkta!""De är för härliga! Vilken skaparglädje!""Detta program helt underbart, deltagarna, Lars o Junior underbara!""Tycker det är det bästa som sänts på SVT! Lär mig nåt nytt om livet och mig själv i varje avsnitt. ""Bästa programmet!❤️ Så äkta och kloka människor är vi inte bortskämda med på tv nuförtiden.""Fantastiskt roligt att få följa er! Missar inte ett enda program. Ni är så underbara, både lärlingar, Lars och Junior.""Äntligen ett program med äkta människor, äkta känslor och en människosyn som skapar så mycket kärlek och får människor att växa 🤗- tack Lars o Junior ❤💛💚""Bästa programmet,alla dessa underbara människor har hjälpt mej genom jobbiga perioder"
 • "Ni måste göra typ 1000 avsnitt av Eagles för det är sååååå bra!!"


  "Ni måste göra typ 1000 avsnitt av Eagles för det är sååååå bra!!""Jag har sett dom 3 avsnitten av Eagles 5 gånger för det är sååååå himla bra! ÄLSKAAAR DET! Jag och många i min klass pratar om det hela tiden och diskuterar om vad som kommer hända o vilka vi tycker om mest. JAG ÄÄÄÄLSKAR allt och alla! Ni måste göra en säsong 2 o sen säsong 3 osv.... TAAACK FÖR ALLT JAG ÄLSKAR DET"
 • ”Underbar serie. Njuter av varje avsnitt”


  "Högtidsstund varje mån-ons kväll!! ☺ Ser på SvtPlay. 👍 En mycket välgjord serie. Kul att SVT har köpt in alla sex säsonger. 😍" "Helt klart beroendeframkallande serie den är så grymt bra. Intrigerna i serien är så jäkla bra upplagt så man vill inte programmet skall ta slut när man kollar. Där har ni tagit hem en 100 poänggare kan jag lova ❤❤❤❤" "Lägg alla på SVT play så vi kan se dem när vi vill." "Hoppas när ni nu upptäckt hur många det är som gillar den här serien fortsätter att köpa in flera från Australien! Dom kan ju verkligen det här med att göra spännande och fängslande serier! Förr i tiden fick vi se flera på SVT - och också från Storbritannien som också brukar vara mycket bra!" "Underbar serie. Njuter av varje avsnitt av storyn av kläderna av människorna av naturen, en beroendeframkallande serie. Inga reklamer som stressar, bara sjunker ner i soffan och njuter. Fler sådana serier <3"
 • "Tack för ett fantastiskt program"


  "Tack för ett fantastiskt program. Så berikande på alla möjliga sätt och Fredrik Lindströms mellansnack har gett mig så mycket. Gillar hans filosofiska allmänmänskliga funderingar. Måtte det komma fler avsnitt så småningom. Vore glad om ni ville framföra mitt tack till Fredrik Lindström. Den fantastiska orkestern är värd ett eget inslag.""Har njutit varenda sekund av programmet, Det har berört på många sätt. Hoppas på att det även blir en uppföljning av ännu fler program av denna typ. Fredrik Lindström känns som given, med sin kunskap och sitt sätt att intressant förmedla budskap.""Tack för en suverän programserie. Suttit bänkad varje vecka - och lånat hem flera poesiböcker från bibblan. Hoppas det blir fler säsonger i framtiden."
 • ”Tusen tack för att ni valde Kattis till programvärd på julafton”


  "Kattis Ahlström på julafton. Fint å sympatiskt 👍👍 bra val av svt""Ok nästa år så vill jag ha: Rolf Lassgård. Kjell Bergqvist. Susanne Reuter. Leif GW. Anna Mannheimer. Helst alla på en gång. 🙌🏻""Så underbart hon är bäst. I år har ni verkligen valt rätt person. Hon är BÄST""Grattis Kattis. Nu blir det en fin jul.En underbar människa.💞💞""Bra val tycker jag. Lugn och fin tjej ,härlig att lyssna på. 😊 På min lista av julvärdar står också Björn Skifs, Måns Zelmerlöw. 😍""Hon blir säkert kalasbra ☺️ å vad roligt att det alltid går till olika människor, detta hedersuppdrag på julafton 😍""Riktigt bra val! Hon är grym 👏😍""Kattis Ahlström som årets Julvärd är ändå ett högst rimligt val. Mer märkligt att hon inte redan varit det. Ett bra val!""Skönt att Ni tar julen på allvar och sänder live på julafton. Håll på traditionerna Mer Jul i TV, Tack””Tusen tack för att ni valde Kattis till programvärd på julafton, nu ser jag med värme fram emot dagen. Önskar henne stort lycka till.””Kattis blir bra 👌🌲🤶 SVT låt det bli en långkörare a la Weise 😀”
 • “Intressant och givande samtal i Babel"


  “Verkligen ett spännande program ikväll!” “Kvällens Babel både intressant och roligt! Vibeke Holst är ju en drömperson att intervjua: facsinerande, ärlig, glad och smart. En riktig naturbegåvning! Jessika avslappad och suverän. TACK FÖR TREVLIG IHÅGKOMMELSE!” “Intressant o givande samtal i Babel med intressanta o inspirerande författare/ kvinnor. 😄🤗🙋” "Så bra program 👍💕"

  "Babel är alltid bäst! Extra intressant reportage i kvällens program om vårt samhälles mätfokus. Tack för att du beskriver det så bra!"

 • "Äntligen! Toppbetyg SVT!"


  "Även om många "inte har några problem alls", så är iallafall jag glad att det kom ett program där man kan få lite mer kunskap om det hela. Det behöver åtminstone jag. Heja SVT!""Äntligen! Toppbetyg SVT! ❤️""En mycket bra program utmärkt inspelat och utförande. Gillade det skarpt. Mer av sådant SVT.""Tack för ett toppen program 💜💜""Jag vill som man tacka för ett bra och intressant program-Klimakteriet. Min fru är 50 år och är sedan ca ett år i klimakteriet. Jag uppskattar att ni tar upp ämnet och därmed ökar. Kunskapen och förståelsen för klimakteriet för såväl kvinnor som män.""Ville bara säga att ERT PROGRAM OM KLIMAKTERIET MED MALIN JAOBSON BÅTH VAR DET MEST VÄSENTLIGA NI SÄNT PÅ LÄNGE. Hon som programledare var perfekt och genuin vilket gav programmet sin guldkant, och att alla fantastiska kvinnor som så öppet ville prata och berätta var fint. Tacka livet för de två timmarna.""Hej SVT, Vilket fantastiskt program - med glimten i ögat har ni belyst oss kvinnor på ett underbart sätt. Ni har helt rätt - vi pratar inte om klimakteriet. Jag är 57 och här fick jag svar på flera frågor. Framförallt känner jag en stolthet - över att vara kvinnan kvinna i mina bästa år. När man är i syd Europa går mogna kvinnor med högt huvud och det tycker jag att vi också ska bli bättre på. Tack alla kvinnor som delade med sig - ni gav mig styrka! (SVT gör så många bra program)"
 • ”Informativt och med glädje och charm, fantastiskt!”


  "En så varm, humanistisk ton detta program har haft. Klokskap. Lågmäld intelligens." Så mycket jag har fått lära mig. Jag är faktisk djupt rörd. Det var så fint gjort av två fina människor och det gjorde mig lycklig. Nu kan jag så mycket mer." "Vilket roligt program! 2 avsnitt kvar. Se det!"   "Hej måste bara skriva till er efter att tittat färdigt på svtplay " Världens sämsta indier". Vilket härligt program som David och Malin gjort, informativt och med glädje och charm, fantastiskt!! Väldigt uppskattat, hälsa dom så gott och jag och min man sitter nu med ett leende på läpparna" "Malin Mendel i " världens sämsta indier" , var så bra. Hon har verkligen tv-personlighet. Hoppas ni kan ha fler program med henne ❤. Gärna om Indien.. hon är grym 😁😍. Mina vänner sa samma.. härlig människa o tv personlighet 😁"

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör