7 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • ”Genial programidé!”


  ”Genial programidé! Intressant att se vad en människa kan skapa med
  sina händer. Dessutom är det ju spännande med en tävling"
  "Så roligt att ni gör en program om hantverk och skapande. Men så tråkigt att det är så stressigt och tävlingsinriktat. Det dödar skaparglädjen och kreativiteten. Vem blir inspirerad att börja snickra när man ser det gäng panikslagna kombatanter skära sig i händerna och misslyckas i panikstress? Formatet känns jäkligt 2000 också. Det är slow tv som gäller nu. Kom in i matchen svt.""Ville bara tacka för den mysiga och lärorika programserien Mästerskaparna. Hela familjen följer programmet och det är både inspirerande och spännande att följa deltagarnas arbete och vedermödor på vägen. Deltagarna har alla haft sköna personligheter, stöttat varandra och bjudit på sig själva, tråkigt varje gång någon åker ut. Vi är imponerade av alla fina saker som de gjort, härligt med riktigt hantverk och ”äkta” material. Också miljöer, domare och förstås programledare Pernilla håller samma höga klass!""Låt alla deltagare delta hela serien och samla poäng efter varje deltävling. Först i sista programmet utser ni vinnaren. Då får vi tittare se alla duktiga hantverkare delta i alla moment och får säkert se en progression hos alla, och får uppleva att en deltagare som inte blommat ut i ett material får visa sina kunskaper i ett annat. Och som tittare hinner man ”lära känna” alla deltagarna. Och snälla ge dem längre tid, vi som jobbar med våra händer vill inte att våra kunder ska tro att det ”fixar man på tre timmar”. Det blir ett hån mot oss som vill föra hantverksarbetet framåt och utveckla det.""Programmet förstörs av tävlingsmoment.""Skippa dessa fåniga dueller som alla tävlingar tydligen ska ha. Låt alla vara med i alla moment tävlingen igenom! Skulle vara mkt mer rättvist’""Kul program, MEN om man hamnat bland de sista tre gånger så borde man få åka hem utan någon duell I sista duellen var det en vettig tävling, men trava papper på höjden - löjligt!""Den avslutande duellen i gårdagens Mästerskaparna kl 2000 i TV1 handlade om att smida en skalle på ett rundjärn så att det inte föll igenom ett hål. Den ena duellanten var en kraftigt byggd man medan den andre var en spensligt byggd kvinna. Någon hänsyn till den stora skillnaden i duellanternas kroppskonstitution gjordes inte. Självklart vann mannen utifrån sin överlägsna styrka. Det var inte rättvist mot kvinnan. Jag tycker att man på något sätt borde ha tagit hänsyn till skillnaden i kroppskonstitution vid duellens utformning."
 • "Den är sååå bra och rolig att titta på, mer sånt SVT!"


  "Så himla bra program! Inte som annan sörja som visas i tv nuförtiden. Men som vanligt, står SVT för kvalitets-tv. Vi sitter här i tv-soffan och slår oss för pannan när tjuvarna begår misstag, och inser i nästa stund att vi nog inte hade gjort det bättre själva..."
  "Jag undrar om programmet Tjuv och Polis kommer att äga rum i Falun??? Jag vill så gärna vara med på det :)" "Den är sååå bra och rolig att titta på, mer sånt SVT!👍"
 • "Det bästa som går på tv just nu"


  "Ett guldkorn "Lerins lärlingar" ett fantastiskt bra program. Så många kloka tankar och resonemang från eleverna. Och detta att eleverna är huvudpersonerna och får mycket plats i programmet och de får utrymme och tid att uttrycka sig. Ingen störande musik hela tiden, inga snabba klipp med kameran. Jag får tid att hinna se och ta in bild och ord.Ja, allt är bra både framför och bakom kameran.""Härligt program! Underbart att se deltagarnas framsteg. Så fyllt av kärlek och omtanke. 😍 Borde visas i skolorna !!😊🤗❤""Vi är många många som vill se fler av dessa varma kärleksfulla program som man blir helt lycklig av💕""Ett så fantastiskt bra program, det bästa som går på TV just nu. Alla får vara med allas röst räknas, ingen döms ut får massor av beröm för det De gör. Inget gap och skrik eller hög musik, utan man hör vad De säger. ❤""EN STOR BUKETT KARNEVALSBLOMMOR till alla er i och med och bakom programmet "Lerins lärlingar"! Så mycket värme, så mycket humor, så många positiva vibbar ... Ja, ett så in i hjärteroten hjärtevärmande och underbart program!""Man blir så hjärtans glad av att se det programmet🙏♥Äkta!""De är för härliga! Vilken skaparglädje!""Detta program helt underbart, deltagarna, Lars o Junior underbara!""Tycker det är det bästa som sänts på SVT! Lär mig nåt nytt om livet och mig själv i varje avsnitt. ""Bästa programmet!❤️ Så äkta och kloka människor är vi inte bortskämda med på tv nuförtiden.""Fantastiskt roligt att få följa er! Missar inte ett enda program. Ni är så underbara, både lärlingar, Lars och Junior.""Äntligen ett program med äkta människor, äkta känslor och en människosyn som skapar så mycket kärlek och får människor att växa 🤗- tack Lars o Junior ❤💛💚""Bästa programmet,alla dessa underbara människor har hjälpt mej genom jobbiga perioder"
 • "Ni måste göra typ 1000 avsnitt av Eagles för det är sååååå bra!!"


  "Ni måste göra typ 1000 avsnitt av Eagles för det är sååååå bra!!""Jag har sett dom 3 avsnitten av Eagles 5 gånger för det är sååååå himla bra! ÄLSKAAAR DET! Jag och många i min klass pratar om det hela tiden och diskuterar om vad som kommer hända o vilka vi tycker om mest. JAG ÄÄÄÄLSKAR allt och alla! Ni måste göra en säsong 2 o sen säsong 3 osv.... TAAACK FÖR ALLT JAG ÄLSKAR DET"
 • ”Underbar serie. Njuter av varje avsnitt”


  "Högtidsstund varje mån-ons kväll!! ☺ Ser på SvtPlay. 👍 En mycket välgjord serie. Kul att SVT har köpt in alla sex säsonger. 😍" "Helt klart beroendeframkallande serie den är så grymt bra. Intrigerna i serien är så jäkla bra upplagt så man vill inte programmet skall ta slut när man kollar. Där har ni tagit hem en 100 poänggare kan jag lova ❤❤❤❤" "Lägg alla på SVT play så vi kan se dem när vi vill." "Hoppas när ni nu upptäckt hur många det är som gillar den här serien fortsätter att köpa in flera från Australien! Dom kan ju verkligen det här med att göra spännande och fängslande serier! Förr i tiden fick vi se flera på SVT - och också från Storbritannien som också brukar vara mycket bra!" "Underbar serie. Njuter av varje avsnitt av storyn av kläderna av människorna av naturen, en beroendeframkallande serie. Inga reklamer som stressar, bara sjunker ner i soffan och njuter. Fler sådana serier <3"
 • "Nu är vi många som är mycket besvikna på SVT som tagit bort Bokpanelen från Go'kväll"


  "Till ansvariga för programmet Go’kväll ställer jag frågan varför man har tagit bort litteraturrecensionerna från programmet! Tomheten och saknaden är förödande! Hur tänker ni egentligen? Många, många med mig upplever det som ett stort svek gentemot en trogen publik. Litteraturen behövs mer än någonsin i dagens samhälle och de duktiga recensenterna var veckans höjdpunkt! De stod för finess och kvalitet i ett ofta alltför ytligt lekprogramutbud. Förnyelse i all ära, men att ersätta bokrecensionerna med film- och serierecensioner är ett misstag. Det är omöjligt att förstå hur ni har tänkt. Programmet har förlorat sin själ. Varför har ni valt bort ett fantastiskt programinslag i stället för att lägga till ett nytt? Besvikelsen har medfört att jag inte längre ser på Go’ kväll. Jag emotser en förklaring från ansvariga." "Enda orsaken att titta på Go'kväll är boktipsen och Ingalill Mosanders underbara språk. Att ta bort hennes medverkan är synnerligen tråkigt. Vi är en liten grupp, som samlas runt hennes förslag och vår bokklubb är veckans glädje. Beröva oss inte hennes medverkan! Hon verkar positivt för vår hälsa! Underskatta inte tittarna." "Hej, det finns säkert någon yngre förmåga som kan recensera böcker i programmet. Har inget emot Ingalill Mosander men tycker att mina TV avgiftspengar ska gå till någon i arbetsför ålder som behöver arbete och inkomst för sitt uppehälle." "Varför Väljer man att ta bort Ingalill Mosander från Gokvälls boktips. Den mest erfarna och den som genom åren gett mig och många andra så fina läsupplevelser? Är hon för gammal som media skriver? Hur gammal är i så fall C-G Carlsson, och varför välja bort kunskap och erfarenhet för yngre definitivt inte alls så bra boktipsare. Trodde svt var public servicekanal men nu verkar tänkandet från reklamkanalerna ha tagit över. Ni har ju redan fördomsfullt avpolleterat flera duktiga medarbetare vad man förstått. Är beredd att gå över till vilken annan kanal som helst om Ingalill dyker upp där, vilket jag hoppas. Annars stänger jag av tvn och väljer att läsa hennes tips i någon av de tidningar där hon skriver. Chicklit i all ära men den verkligt värdefulla läsningen har man fått genom Ingalill." "Nu är vi många som är mycket besvikna på SVT som tagit bort Bokpanelen från Go'kväll. Det var ett mycket uppskattat program. Go'kväll har för övrigt mest äldre tittare. Om nu SVT skall ändra och förnya varför då inte ta bort Gör om mig i Go'kväll. Det är då ett program som överlevt sig själv. Om SVT gör en enkät undersökning visar det sig säkert hur många som är intresserade av att se personer som får en ny stil. Det är ett program som många väljer bort. Finns inget av samhällsintresse i detta som övriga inslag har."
 • "I kväll utgår Bonusfamiljen på grund av SPORT – igen!”


  "I kväll, måndag 11/3, utgår Bonusfamiljen på grund av SPORT - igen! Och inte ens direktsänd sport utan VINTERSTUDION! Inte visar ni Bonusfamiljen på play heller. Om ni nu måste låta sporten gå före allt annat så kunde ni i stället hoppa över Kielergatan - där ligger ju hela säsongen ute på play. Hur tänker ni? Gör om och gör rätt!"”Hur i helsefyr kan ni pausa en av de för närvarande viktigaste dramaserierna i SVT för lite sport som de flesta jag känner är helt nollställda inför? Det är väl inte public service att blocka ett för vår familj superintressant program.”"Hej, redan strax efter midnatt, natten till måndag, gick jag in på SVT play för att se 4:e avsnittet i säsong 3. Har sen kollat hela dagen, men fattade inte förrän till kvällen, att avsnittet är framskjutet till nästa vecka pga vinterstudion eller ngt sånt. Så himla, himla, trist! Vill bara visa mitt totala missnöje med detta beslut!"
 • ”Ta inte bort Augustifamiljen!”


  ”Det är mycket mycket tråkigt att Augustifamiljen inte får fortsätta i programmet På spåret””Ta inte bort Augustifamiljen! Augustifamiljen som är ett vinnande koncept! De är fantastiska på att ge låtarna ett eget sound och tolka låtarna på ett bättre sätt.””Tänker ni ta bort orkester i På Spåret?! Dåligt i så fall. Väldigt få program som har livemusik. Det är mycket bättre med livemusik”
  ”Hej och tack för den mycket bra programserien På spåret. Tack också till den mycket bra orkestern Augustifamiljen. Vi hoppas att vi får höra lika mycket och bra blås av deras efterföljare.” 
 • "Varför flyttar ni alltid på det här programmet?"


  ”Varför flyttar ni ALLTID på det här programmet till förmån för sport?””Ni bör förklara varför ni hela tiden flyttar på tiderna för Förväxlingen, det är många som blir upprörda när ni inte går ut med en förklaring.””Ni handskas hur som helst med den serien, man vet aldrig när den kommer!””Ni ändrar ständigt sändningarna. Det enda man ser fram emot.”
 • "SVT Play borde bli mer lättnavigerat"


  "Jag tycker överhuvudtaget att SVT Play borde bli mer lättnavigerat med fler parametrar, t.ex. årtal. Ofta hittar man något som verkar intressant, men sen visar det sig att man sett det för några år sedan, speciell när det kallas "seriestart" eller något annat desinformativt."
 • ”Jag vill se mer animerad film, bra tecknad film på SVT”


  ”SVT måste förbättra sitt filmutbud. Som tittare är man verkligen sugen på att få se lite nya filmer och inte bara sådant man redan sett flera gånger. Jag vill se mer animerad film, bra tecknad film på SVT, för i första hand barn men också för vuxna. Jag önskar att ni visar Lasse Maja, Ballerinan och uppfinnaren och den senaste versionen av Tjuren Ferdinand och Mordet på Orientexpressen.”

 • Vi är många som älskar Westernfilmer


   ”Vi är många som älskar Westernfilmer. Snälla, sänd dem oftare! Det finns så många att välja på med Gary Cooper, Henry Ford, Alan Ladd, Errol Flynn, Cary Grant m fl. Ni kan väl inte bara visa filmer där Nils Poppe dansar med Anna-Lisa Ericsson?”
 • Sänd en av Deemas populäraste filmer


  Madame Deemas underbara resa: "Sitter just nu och kollar, det är verkligen en fin serie ni låtit oss följa. Det är ett avsnitt kvar, nästa veckas! Hade det inte varit Underbart om SVT köpte in rättigheterna till en av de populäraste filmerna Deema varit med i ?! Låt översättarna lägga textning till rullen och sänd den sedan inom snar framtid."   
 • Mer av kunniga herrar


  ”Det vore härligt att se mer av Herman Lindqvist, Peter Englund och Christopher O´Regan. Dessa herrar har så mycket kunskap att dela med sig av och gör det på ett fantastiskt sätt.”

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör