16 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Luciafirande

  Tittarna hissar Luciamorgonen


  "Ett helt perfekt luciafirande! Fantastiska ungdomar som sjöng alldeles underbart! Och så fint filmat! Det enda som störde var applåderna. De kunde ha väntat med dem tills allt var slut. Allt beröm till körledaren/ledarna!"
  "Hej SVT! Tack för ett otroligt vackert Luciafirande! Stor eloge till er från min sida. Bästa Luciamorgonen på länge, tack vare er sändning. Stort Tack, & glad Lucia!"
  "Tusen tack för fin info och ha en väldig fin Lucia! MVH Lisa"
  "Tack för ett underbar vacker och professionellt genomförd Luciamorgon!" "Kärlek till alla barn som skrivit så fina dikter om sina tankar runt Lucia."
  "Tack för en underbar Luciamorgon med vacker sång fina kloka barn och strålande solister."
  "...detta var det bästa och duktigaste luciatåg jag sett!! Kärlek."
  "Bästa musikaliska arrangemangen på många år och vilken underbar känsla när publiken inte kunde låta bli att applådera. Bra jobbat alla som medverkat i produktionen!"
  "Tack, för ett underbart högtidligt Luciafirande! Så vackert"
  "Tack för ett underbart stämningfyllt Luciafirande. Fantastiskt duktiga ungdomar och barn. Avnjöts med lussebulle, pepparkaka och kaffe. En magisk Luciamorgon framför TV:n."
  "Wow vilken underbar kör som inleder luciadagen på SVT i detta nu. Så fint med barnen som läser verser. Jag vill skicka en hälsning till kören, ni är helt fantastiska allihop!"
  "Kan tänka mig att det sitter många stolta föräldrar till barnen och håller igen tårarna. För mig räckte med lusse på förskolan för att jag skulle brista."
  "Körerna sjöng gudomligt och arrangemangen var skickligt gjorda. "Artister" hör inte hemma i ett Luciatåg".
  "Finaste SVT Lucia-firandet på mycket länge! Vackert stämningsfullt och toppensångare/musiker -och fint med de små barnens dikter. Toppklass som vi säger här på Kungsholmen."
  "Hann inte kolla i morse, men njuter av sändningen nu ikväll. Hurra för  SVT Play! Mycket fint och stämningsfullt luciafirande. Blir glad av att titta och lyssna. Ser också många negativa kommentarer här och tycker fler borde unna sig en pepparkaka. Ta lite glögg också och känn julstämningen komma smygande!"

 • Kobra

  "Kobra är ju det bästa programmet"


  "Tack för allt. Kobra har varit som en familjemedlem till mig."
  "Tack Kobra för alla dessa år, känns så sorgligt att det tar slut. Kobra är det ENDA program på tv som jag har följt och försökt se vartenda avsnitt av, år ut och år in. Fått se så mycket intressant som jag inte kände till innan, i ett fantastiskt och snyggt format och med bästa programledarna"
  "Helt klart det intressantaste programmet på SVT i 17år.. <3"
  "Men NEEEJ vad gör ni, SVT?? Kobra är ju det bästa programmet!!"
 • Nina Löwander (Hedda Stiernstedt)

  Vår tid är nu - sista avsnittet


  ”Ni har gjort ett jättebra jobb med serien ”vår tid är nu”. Tack för en bra kvalitet, bra skådespelare, bra miljö, som speglat verklighet, känslor, och situationer i livet!”
  ”Vi har just tittat färdigt på sista avsnittet av Vår tid är nu och kände att vi måste uttrycka vår glädje och förtjusning över denna serie! Hur ska ni annars veta att ni gör bra saker om ingen säger till tänkte vi. Superbt snyggt, intrikat spännande handling och ett gediget tidsdokument. Vi väntar ivrigt på nästa säsong!”
  ”Grattis SVT till en oerhört lyckad satsning, plötsligt känner man sig stolt över att få betala tv-avgiften!”
  ”Väldigt många hjärtan blir det....hur många ? Och nu när intriger, karaktärer och kärlekshistorien byggts upp till oanade höjder...blir väntan på nästa säsong "olidlig" , vad gör man med en måndagkväll nu?”
  ”Tack för att ni skapar en fantastisk serie som kommunicerar en viktig del i vår svenska historia. Fantastiska skådespelare, fantastisk miljö, fantastisk gestaltning av vår tid och ett fantastiskt fint lugn (kontrast till vår annars snabba hetsiga media). Ni är som bomull för själen. Tack”
  ”Det här avsnittet kröner hela serien genom att ha allt. Kärlek, lycka, sorg, godhet, vemod och sen slutet. Hur ska man kunna vänta i nästan ett år?”
  ”Alla hjärtan som finns. Måndagarna blir tomma. ”
  ”Bästa serien jag någonsin sett! Kommer inte klara mig ett år utan den känns det som.”
  ”Miljoner hjärtan till er som gjorde detta möjligt , ni har förgyllt höstarna på ett magisk sätt . Tack”
  ”Mycket bra avsnitt med många cliff-hangers. Ett av de bästa avsnitten hittills.”
  ”TACK! Enastående serie! Bästa sedan Rederiet. Underbart att det kommer fler säsonger.”
 • Morgonshowen om ADHD.

  Morgonshowen om ADHD


  "Vad BRA att ni tog upp information om ADHD, TACK! <3  Det vore toppen om ni kunde göra det återkommande!! Det är jätteviktigt att få förståelse och kunskap bland barn Det är så viktigt att få vänner även fast ens beteende kan vara störande för ens jämnåriga.."
  "Alla duger som dom är ❤️. Bra att ni informerar om det och upplyser om ADHD💕🌹"
  "Helt fantastiskt att ni tar upp detta, det behövs. Våra underbara guldklimpar kämpat så, medan så många inte förstår. Ta gärna upp det fler gånger ❤❤"
  "❤❤Tack!!!!!❤❤
  "Min man och min son har ADHD och de är de finaste människorna jag vet. Men de måste jämt kämpa för att få förståelse och hänsyn för sin olikhet från en oförstående omgivning. Ju fler som förstår desto bättre kan deras liv bli!! Så tack!!! 👍"
 • Maxida Märak och Jill Johnson.

  Jills veranda


  " Jag vill bara säga att avsnittet med Maxida var något av det bästa jag sett på länge. Hoppas Public Service, eller TV som ni gör den, får finnas kvar framgent."
  "Vill bara gratulera Jill i valet av gäster. ❤️ Hjärtat svämmade över av både kärlek och respekt för Maxida, vilken tjej! Som står upp och kämpar för ett rättvisare samhälle. Ett otroligt bra premiärprogram ❤️"
  "Jag älskar detta programmet och speciellt den här gången😘 Alla gamla minnen väcktes i samband med låten Soldier Blue och sorgen för Amerikas indianer😢- mycket viktigt att komna ihåg och inte minst våra svenska samer😘 Tack Jill och Maxida för underbar musik! Love it ❤️❤️❤️"
  "Så bra det var! Starkt, gripande, rörande.... men också kärlek, glädje och gemenskap. ❤️👏👏"
  "Gillar detta program och Jill låter gästen glänsa och ta plats med hennes stöd och närvaro." "Ett fantastiskt program....blev djupt berörd! Ser fram emot programmen som kommer. Underbart med en ny säsong!"
  "Tack Maxida för ett underbart program.Tack Jill som som gjorde ett så bra program.💕💕"
  "Underbar säsongsstart! Den här serien är outstanding! Liknar inget annat program. Det lugna tempot, de viktiga samtalen, programledarens ödmjuka och lågmälda stil och det ovanliga i att inte sätta sig själv i centrum utan istället lägga största fokus på gästerna. Den dokumentära tonen. Sist men inte minst den härliga MUSIKEN!"
  "Sååå bra! Tack för ett Såå viktigt och fint avsnitt!! 🙌�❤️"
  "Äntligen var Jills veranda tillbaka, bästa programmet🤗 och vilket fantastiskt grymt avsnitt, det berörde mig❤️"
  "TACK för programmet Jills veranda!!! Så bra!!! Det är inte bara ett nöje att se och lyssna på. Människorna i programmet åstadkommer bra saker som växer efter programmen! Som t ex upptäckten av Doug Seegers och hans fina sånger. Jag var på Skansen och lyssnade på dem, underbart!!! Och nu Maxida Märak och mötena med ursprungsbefolkningen. Helt fantastiskt program som berör på djupet. Tack!!!" "Jills veranda - Ett av få TV-program värt att avsätta en timme för!" "Fantastiskt avsnitt, många tårar. Det ger en perspektiv på livet ! Tack" "Jills veranda @svt, fantastiskt rörande och bra program""Mia är bäst o även Jill som gör ett grymt bra program." "Sjukt bra program. Nya perspektiv berikar alltid." "TV kan inte bli bättre än Jills veranda." "Det absolut bästa musik-mys-programmet på teve och har varit så sen start. Så mycket bättre har ingenting på Jill. INGENTING!" "Mycket bra program, faktiskt ett av de bästa jag sett på länge! Jill och Mia är härliga människor och dito artister" 
 • 2017 års julvärdar, Erik Haag och Lotta Lundgren.

  Förinspelade julvärdar


  "Såg till min förskräckelse att julvärdarna skulle vara förinspelade i år."
  "… Självklart ska det vara direktsändning med en julvärd hela julafton."
  "Fick veta idag att SVT inte kommer direkt sända julvärdarna på julaftonen!! Detta är bedrövligt!! Är uppriktigt sagt ledsen för detta. Vi är så många många som sitter ensamma på julaftonen. Som inte har någon att vara tillsammans med. Julvärden har varit ett live-sällskap från Kalle till sen kväll. En människa som väljer att "offra" en julafton i sitt liv för att få den hedrande uppgiften att i direktsändning finnas där. Och nu tar SVT bort det. Fy sååå uselt gjort! Inte för att den som beslutat detta skulle bry sig om vad jag m fl tycker, men nu vet jag att jag definitivt kommer vara totalt ensam på julaftonen. Jag struntar i om det är en eller två julvärdar men dom SKA vara i direktsändning! Och kan dom inte det, välj nån annan då. Kvinna, 50 år, akademiker, ingen familj, ensam. Tack för den julklappen SVT!"
  "Kommer @svt på ngt sätt erbjuda en livesänd julvärd för de som är ofrivilligt ensamma på Julafton?"
  ”Det är viktigt att kunna knyta an till julvärden, i synnerhet för de som är ensamma. I år blir man extra påmind om sin ensamhet eftersom ni har ett par. De är även kontroversiella och är därför inget lyckat val.”
  "Våra julvärdar vill alltså vara lediga på julafton och spelar in sin hälsning. Riktigt jävla uselt skött. Så gör man inte"
 • svt.se:s förstasida

  Var är söket på  svt.se?


  "God middag, innan nya layouten av SVT hittade man högst upp Sökraden / sökrutan på SVT. När man trycker på SVT, kommer man direkt till nyheterna. Där finns inte sökraden, bara tv-tablå, sport, barn, svtplay, alla program etc. Sökrutan finns bara på svtplaysidan. Hur ska jag nu kunna hitta allt, som jag söker på Svt och inte på play? Har jag missat denna sökruta, jag hittar den inte eller har ni tagit bort den?"
  "Varför kan man inte söka på svt-hemsidan längre? Och varför finns det bara kultur nu. Förut fanns det film och något mera under där. Och sen en annan sak, konsument finns ej någonstans bara om man söker. Inte många som vet att den finns. Lägg upp den med tack." "Har haft SVT startsida som ett bokmärke på både min dator och i-pad under många år. En funktionell startsida varifrån man har översikt och via rubriker snabbt tar sig till tablå, svt play, program i svt och de andra länkarna på sajten. Sedan några dagar kommer jag, då jag klickar på mitt bokmärke, direkt till länken "nyheter". Likaså om jag lägger in svt.se eller googlar fram svt kommer jag direkt in på nyhetssajten /den läggs som översta träff. Uppenbarligen har ni byggt om svt-sajten och den liknar nu SJ:s urdåliga och svårnavigerade sajt. Varför har ni tagit bort den översiktliga huvudsidan med tydliga och lättillgängliga rubriker till alla länkar? Vad är syftet med den här förändringen?"
 • Full patte

  Full patte


  ”Vad tar ni för ansvar på SVT när ni mitt i kampanjen ”#metoo” sänder en sådan här sexistisk smörja? Ni jobbar effektivt mot de mål ni säger er leva upp till. Det är för jävligt illa och så smaklöst sett utfrån den debatt som just nu rasar”. ”SVT är inte ett dugg bättre än andra. Ni gör massor av program och inslag om metoo samtidigt som ni skickar program med nedbrytande innehåll, våld och sex utövad av könssterotyper av manskön. ”Vi försökte se det här programmet igår och det var ingen höjdare precis. Humor är svårt men detta är verkligen inte roligt utan helt uselt och slaskigt. De unga programmakarna bör få en spark i baken ut från SVT!”
 • Innan snön faller.

  Innan snön faller


  "Mitt i den hätska debatten kring sexuella trakasserier mot kvinnor ("metoo") sänder ni en film om en pojke som vill heders-mörda sin ex-flickvän. Kan mycket väl vara så att denna film vänder och blir en "uppvaknande-historia" men jag är tveksam. Är detta lämpligt att ens visa i Sverige 2017?. Känns avgrunds-djupt från där diskussionen är idag..."
 • Skavlan

  För mycket Trump i Skavlan


  "Blir väldigt trött på att Trump ska tas upp i varje avsnitt (negativt), ni börjar likna propaganda-tv..... börjar kännas som att ens skattepengar går till en amerikansk valkampanj, vilket inte är ok."
 • Niklas åker till Istanbul för att prya på restaurang Mikla.

  Niklas Ekdahls matresa


  "Visa Niklas mat från 2013 igen när han gjorde en matresa i olika länder bl a Turkiet."
 • Vilse i pannkakan

  Vilse i pannkakan


  "Hej SVT! Tack för att ni visar Vilse i Pannkakan på SVT Play så att jag en gång för alla kan göra upp med min barndoms demoner. Jag kommer med all sannolikhet att drömma mardrömmar igen, precis som jag gjorde som barn hahaha. Ha en toppendag" Kolla Vilse i pannkakan du medlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Änglagård

  Änglagård med Rikard Wolff


  SVT:s tittarservice har i veckan få ta emot många önskemål från tittare som vill se filmer där nyligen bortgångne skådespelaren Rikard Wolff medverkar.
  ”Med anledning av Rikard Wolffs bortgång vill jag se att ni hedrar honom genom att visa alla Änglagårdsfilmerna.”
 • Utsläpp från industri.

  Program om klimathotet


  ”Varför inte fler program om klimathotet? Ni spelar en viktig roll som informatör – våra barns framtid är på spel och ni på SVT kan göra mycket mer – snälla gör något!”
 • Nåid (Sofia Jannok)

  Midnattssol


  "Jo vi vill ha en uppföljare SVT!"