16 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken hissar

 • Luciafirande

  Tittarna hissar Luciamorgonen


  "Ett helt perfekt luciafirande! Fantastiska ungdomar som sjöng alldeles underbart! Och så fint filmat! Det enda som störde var applåderna. De kunde ha väntat med dem tills allt var slut. Allt beröm till körledaren/ledarna!"
  "Hej SVT! Tack för ett otroligt vackert Luciafirande! Stor eloge till er från min sida. Bästa Luciamorgonen på länge, tack vare er sändning. Stort Tack, & glad Lucia!"
  "Tusen tack för fin info och ha en väldig fin Lucia! MVH Lisa"
  "Tack för ett underbar vacker och professionellt genomförd Luciamorgon!" "Kärlek till alla barn som skrivit så fina dikter om sina tankar runt Lucia."
  "Tack för en underbar Luciamorgon med vacker sång fina kloka barn och strålande solister."
  "...detta var det bästa och duktigaste luciatåg jag sett!! Kärlek."
  "Bästa musikaliska arrangemangen på många år och vilken underbar känsla när publiken inte kunde låta bli att applådera. Bra jobbat alla som medverkat i produktionen!"
  "Tack, för ett underbart högtidligt Luciafirande! Så vackert"
  "Tack för ett underbart stämningfyllt Luciafirande. Fantastiskt duktiga ungdomar och barn. Avnjöts med lussebulle, pepparkaka och kaffe. En magisk Luciamorgon framför TV:n."
  "Wow vilken underbar kör som inleder luciadagen på SVT i detta nu. Så fint med barnen som läser verser. Jag vill skicka en hälsning till kören, ni är helt fantastiska allihop!"
  "Kan tänka mig att det sitter många stolta föräldrar till barnen och håller igen tårarna. För mig räckte med lusse på förskolan för att jag skulle brista."
  "Körerna sjöng gudomligt och arrangemangen var skickligt gjorda. "Artister" hör inte hemma i ett Luciatåg".
  "Finaste SVT Lucia-firandet på mycket länge! Vackert stämningsfullt och toppensångare/musiker -och fint med de små barnens dikter. Toppklass som vi säger här på Kungsholmen."
  "Hann inte kolla i morse, men njuter av sändningen nu ikväll. Hurra för  SVT Play! Mycket fint och stämningsfullt luciafirande. Blir glad av att titta och lyssna. Ser också många negativa kommentarer här och tycker fler borde unna sig en pepparkaka. Ta lite glögg också och känn julstämningen komma smygande!"

 • Kobra

  "Kobra är ju det bästa programmet"


  "Tack för allt. Kobra har varit som en familjemedlem till mig."
  "Tack Kobra för alla dessa år, känns så sorgligt att det tar slut. Kobra är det ENDA program på tv som jag har följt och försökt se vartenda avsnitt av, år ut och år in. Fått se så mycket intressant som jag inte kände till innan, i ett fantastiskt och snyggt format och med bästa programledarna"
  "Helt klart det intressantaste programmet på SVT i 17år.. <3"
  "Men NEEEJ vad gör ni, SVT?? Kobra är ju det bästa programmet!!"
 • Nina Löwander (Hedda Stiernstedt)

  Vår tid är nu - sista avsnittet


  ”Ni har gjort ett jättebra jobb med serien ”vår tid är nu”. Tack för en bra kvalitet, bra skådespelare, bra miljö, som speglat verklighet, känslor, och situationer i livet!”
  ”Vi har just tittat färdigt på sista avsnittet av Vår tid är nu och kände att vi måste uttrycka vår glädje och förtjusning över denna serie! Hur ska ni annars veta att ni gör bra saker om ingen säger till tänkte vi. Superbt snyggt, intrikat spännande handling och ett gediget tidsdokument. Vi väntar ivrigt på nästa säsong!”
  ”Grattis SVT till en oerhört lyckad satsning, plötsligt känner man sig stolt över att få betala tv-avgiften!”
  ”Väldigt många hjärtan blir det....hur många ? Och nu när intriger, karaktärer och kärlekshistorien byggts upp till oanade höjder...blir väntan på nästa säsong "olidlig" , vad gör man med en måndagkväll nu?”
  ”Tack för att ni skapar en fantastisk serie som kommunicerar en viktig del i vår svenska historia. Fantastiska skådespelare, fantastisk miljö, fantastisk gestaltning av vår tid och ett fantastiskt fint lugn (kontrast till vår annars snabba hetsiga media). Ni är som bomull för själen. Tack”
  ”Det här avsnittet kröner hela serien genom att ha allt. Kärlek, lycka, sorg, godhet, vemod och sen slutet. Hur ska man kunna vänta i nästan ett år?”
  ”Alla hjärtan som finns. Måndagarna blir tomma. ”
  ”Bästa serien jag någonsin sett! Kommer inte klara mig ett år utan den känns det som.”
  ”Miljoner hjärtan till er som gjorde detta möjligt , ni har förgyllt höstarna på ett magisk sätt . Tack”
  ”Mycket bra avsnitt med många cliff-hangers. Ett av de bästa avsnitten hittills.”
  ”TACK! Enastående serie! Bästa sedan Rederiet. Underbart att det kommer fler säsonger.”
 • Morgonshowen om ADHD.

  Morgonshowen om ADHD


  "Vad BRA att ni tog upp information om ADHD, TACK! <3  Det vore toppen om ni kunde göra det återkommande!! Det är jätteviktigt att få förståelse och kunskap bland barn Det är så viktigt att få vänner även fast ens beteende kan vara störande för ens jämnåriga.."
  "Alla duger som dom är ❤️. Bra att ni informerar om det och upplyser om ADHD💕🌹"
  "Helt fantastiskt att ni tar upp detta, det behövs. Våra underbara guldklimpar kämpat så, medan så många inte förstår. Ta gärna upp det fler gånger ❤❤"
  "❤❤Tack!!!!!❤❤
  "Min man och min son har ADHD och de är de finaste människorna jag vet. Men de måste jämt kämpa för att få förståelse och hänsyn för sin olikhet från en oförstående omgivning. Ju fler som förstår desto bättre kan deras liv bli!! Så tack!!! 👍"
 • Maxida Märak och Jill Johnson.

  Jills veranda


  " Jag vill bara säga att avsnittet med Maxida var något av det bästa jag sett på länge. Hoppas Public Service, eller TV som ni gör den, får finnas kvar framgent."
  "Vill bara gratulera Jill i valet av gäster. ❤️ Hjärtat svämmade över av både kärlek och respekt för Maxida, vilken tjej! Som står upp och kämpar för ett rättvisare samhälle. Ett otroligt bra premiärprogram ❤️"
  "Jag älskar detta programmet och speciellt den här gången😘 Alla gamla minnen väcktes i samband med låten Soldier Blue och sorgen för Amerikas indianer😢- mycket viktigt att komna ihåg och inte minst våra svenska samer😘 Tack Jill och Maxida för underbar musik! Love it ❤️❤️❤️"
  "Så bra det var! Starkt, gripande, rörande.... men också kärlek, glädje och gemenskap. ❤️👏👏"
  "Gillar detta program och Jill låter gästen glänsa och ta plats med hennes stöd och närvaro." "Ett fantastiskt program....blev djupt berörd! Ser fram emot programmen som kommer. Underbart med en ny säsong!"
  "Tack Maxida för ett underbart program.Tack Jill som som gjorde ett så bra program.💕💕"
  "Underbar säsongsstart! Den här serien är outstanding! Liknar inget annat program. Det lugna tempot, de viktiga samtalen, programledarens ödmjuka och lågmälda stil och det ovanliga i att inte sätta sig själv i centrum utan istället lägga största fokus på gästerna. Den dokumentära tonen. Sist men inte minst den härliga MUSIKEN!"
  "Sååå bra! Tack för ett Såå viktigt och fint avsnitt!! 🙌�❤️"
  "Äntligen var Jills veranda tillbaka, bästa programmet🤗 och vilket fantastiskt grymt avsnitt, det berörde mig❤️"
  "TACK för programmet Jills veranda!!! Så bra!!! Det är inte bara ett nöje att se och lyssna på. Människorna i programmet åstadkommer bra saker som växer efter programmen! Som t ex upptäckten av Doug Seegers och hans fina sånger. Jag var på Skansen och lyssnade på dem, underbart!!! Och nu Maxida Märak och mötena med ursprungsbefolkningen. Helt fantastiskt program som berör på djupet. Tack!!!" "Jills veranda - Ett av få TV-program värt att avsätta en timme för!" "Fantastiskt avsnitt, många tårar. Det ger en perspektiv på livet ! Tack" "Jills veranda @svt, fantastiskt rörande och bra program""Mia är bäst o även Jill som gör ett grymt bra program." "Sjukt bra program. Nya perspektiv berikar alltid." "TV kan inte bli bättre än Jills veranda." "Det absolut bästa musik-mys-programmet på teve och har varit så sen start. Så mycket bättre har ingenting på Jill. INGENTING!" "Mycket bra program, faktiskt ett av de bästa jag sett på länge! Jill och Mia är härliga människor och dito artister" 
 • Fet hund

  Sveriges fetaste hundar


  "Heja SVT! Jag är sååå förbaskat trött på normaliseringen av feta hundar! Hoppas programmet blir en ögonöppnade för de som behöver och att det ger extra kraft till veterinärer och djuraffärspersonal att påpeka problemet."
  "Bra program SVT! Cirka 50% av Sveriges hundar är överviktiga, detta programmet kan nog bidra till att minska den siffran!" "Tack SVT för väl spenderade licenspengar!" "Jättebra att SVT då har en dokumentärserie som belyser problemet" "Härligt! Äntligen ett program helt i linje med Public Service intentioner. Som vi har saknat denna programidé. Känner att jag får full valuta för min TV-avgift." "Tycker det är ett väldigt sorgligt program då människan som utfodrar hunden är boven i dramat." "Jag har sedan 2009 jobbat på hunddagis och djuraffärer och 8 av 10 hundar som kommit till oss är överviktiga. Jag förstår frustrationen när man skriver att "de borde inte få ha hund", "det är jättenkelt att få ner en hund i vikt!", men de handlar ju om att ändra ägarnas mentalitet kring detta! Jag tycker att det är SÅ bra(!!) att det kommer ut ett program om detta. Så att diskussioner startas och folk blir mer utbildade i hur en hund ska se ut. Det har ju blivit socialt accepterat med tjocka hundar, en för smal hund däremot och folk blir galna! Heja SVT!"
 • Grotesco

  Grotesco


  "Så himla bra TV-underhållning i kväll om flyktingkrisen med satir om tillståndet i landet...allvar i botten! Det gillar jag! " "Briljant kvalitet "
  "Så bra !! Lysande!!" "Det var den bästa satir jag sett på år och dag. Tusen tack." "Första avsnittet med politiskt musikaltema kan vara något av det bästa i satirväg som gjorts i Sverige. Så sjukt bra."
  "Just sett kvällens Grotesco-avsnitt. Anar att nättroll m m kommer dra igång och ifrågasätta showen. Själv tycker jag att detta är politisk satir på högsta möjliga nivå och good value för licenspengar. Lysande!" "Vansinniga gratulationer till milleniets bästa show. Jag trodde ingen kunde göra intelligent underhållning längre. Jag står korrigerad! Bravo, bravo, bravo! Hänförd. Hjärta, hjärta och glad smiley."
  "Episkt. Bästa som gjorts på svensk television under min livstid. Var tvungen att se om avsnittet direkt när det var slut."
  "Grotesco-gänget är fan i mig geniala! Detta var nog ett av de bästa SVT-program jag sett med ironi och lite sarkasm i"
  "Sett Grotesco. Helt makalöst bra. Framförallt så i bomben musikaliskt. Tack SVT och Grotesco!"
  "Grotescos musikal om flyktingkrisen är ett mästerverk!"
  "Fullständigt lysande!!! Kan vara bland det bästa som har visats på TV."
  "Grotesco har gjort det igen på svt. Herregud, helt jävla golvad! Tack!"
  "Grotesco på SVT1. GENIALISKT! Hasse & Tage-klass. Djup humor. Djup sorg. Jag bugar och tackar, medan tårarna trillar"
  "Det mest suveräna jag sett på TV på länge! Inte ofta jag tycker ett program är för kort men nu har det hänt. Tusen tack Dorsin och alla övriga!!"
  "Hatten av till Grotesco som gör den bästa politiska analysen jag sett. Mycket bra! Ser fram emot nästa vecka"
  "Grotesco-gänget är fan i mig geniala! Detta var nog ett av de bästa SVT-program jag sett med ironi och lite sarkasm i"

 • Bästa mannen

  Bästa mannen


  "En jättebra serie om manlighet och mannens känslor, det passar bra nu när #metoo sprids över världen. Fredrik tar upp många olika funderingar om manlighet." "Bra serie av den alltid reflekterande och duktige Fredrik!" "Mycket intressant och bra serie." "Bästa programmet på TV just nu!" "Detta är de bästa programmet som går!!! Älskar allt." ”Fredrik Önnevall skall verkligen ha beröm för den här programserien! Han är urduktig och passar perfekt för uppgiften. Med sin värme och skärpa gestaltar han många viktiga frågor kring sin egen och andras mansroller. Det är modigt och vackert gjort. Programserien är viktig och man får hoppas att många tysta, svårpratade karlar ser programmen och kan finna stöd i det här. Jättebra och viktig satsning!" "Otroligt intressant och tankeväckande program! Önnevall, Tornving och Musse förde så intressanta, viktiga samtal om Mansrollen - verkligen sådana där önskemän, som man skulle önska sig mer av därute. SVT - ni har verkligen gjort ett superbra program - utöver det vanliga.” "Jag vill bara säga att det var det bästa programmet jag sett på länge- "Bästa mannen". Så bra du är Fredrik Önnewall och hela upplägget. Mer såna reflekterande program om saker vi har svårt att prata om!" " Tack för ett riktigt intressant program SVT! Kom in i det i mitten så jag ska se om hela på Play igen tänkte jag! Fredrik är mycket bra som programledare!" "Tack för ett bra program om manlighet. Men varför denna jobbiga musik som stör samtalen." "Tack för ännu ett fint program "Bästa mannen". Verkligen intressant och givande. Fredrik Önnevall är också en utomordentligt duktig och trevlig journalist med hjärtat på rätta stället." "Tack Fredrik och SVT. Intressant och en källa till utforskande för mina söner mfl. Tack för ett tankeväckande program." "Så glad jag blir! Ett fint vittnesmål i att männen på riktigt utforskar sig själva i förhållande till jämställdhet."

 • Programledarna Sofia Rågenklint och Alexandra Goncalves.

  Många positiva reaktioner på Brottsligt


  Programmet Brottsligt som sändes i Barnkanalen den 15 oktober handlade om sexuella övergrepp mot barn.Många tittare har hört av sig efteråt och varit mycket positiva och tackat SVT att man tagit upp d... "Det här var nog det viktigaste som Barnkanalen någonsin sänt. När jag själv var liten så fanns bara läskiga program som Efterlyst och Insider att titta på som tog upp dessa ämnen, men det var sent på kvällen och de riktades bara till vuxna. Det behövs fler program som handlar om dessa brott, men med barnperspektiv som inte orsakar onödig skrämsel. Som barn lärde TV:n mig att bara bli rädd för främmande gubbar i skogspartier om natten, men aldrig nämndes att den mesta faran kanske finns bland oss, dold under vänlighet."
  "TACK för att ni gjorde det här! Såg nyss tillsammans med min nioåring, hoppas att fler föräldrar gjorde det. Många barn ser på Lilla Aktuellt i skolan (däribland mitt), och jag skulle önska att även det här blev obligatorisk visning för barnen." "Alltså det här är så oerhört starkt ämne och så oerhört viktigt att ta upp! Ni ska ha en stor eloge för att sända det här! Helt klart det viktigaste och bästa ni någonsin har sänt! Heja er!" "Så fruktansvärt bra och viktigt ! Tack för att ni på ett lättförståeligt sätt tog upp detta svåra ämne." "Kanon att ni tar upp sånt här <3 Underbart att läsa att många vuxna har tittat tillsammans med sina barn" "<3 De som varit utsatta förstår att de är inte ensamma om "sin" händelse. De som INTE är offer kan bli mer på sin vakt. Vore bra om ni tog upp nästa steg = Vilken hjälp/stöd som finns efteråt = Vägen tillbaka/återgå till att försöka komma in i vardagen igen. Handlar det om minderåriga så finns de liksom inget plåster på såren att tillgå."
  "Vi tittade tillsammans med våra två döttrar 6 och 8 år, fick otroligt bra och viktiga frågor av dem som ledde till en bra diskussion! Både jag och min man tyckte det kändes skönt att få hjälp med att lyfta den viktiga frågan! Tack Barnkanalen för ett bra och viktigt program!"
  "Otroligt viktigt och bra avsnitt. Mina barn valde själva att vi skulle titta på det i morse för de hade sett det och ville visa. Hemskt tungt och jobbigt att det ska behövas"
  "Vilket fantastiskt bra program! Så viktigt att vi alla pratar om det. Ni gjorde det på ett respektfullt men ärligt sätt som var lätt för barnen att förstå. Jag kunde som förälder fortsätta prata om det efter programmet och möta barnens frågor.
  "Tusen tack till alla er som bidragit till det här programmet! I ett allt mer ärligt Sverige där vi uppmuntrar barn att prata om jobbiga saker istället för att lida i tysthet, som man fick göra förr."
  "jättebra att ni gör ett sånt program! de som inte utsatts skadas inte av det. de som har blivit/är utsatta kan sätta ord på det som sker och söka hjälp och skydd. Bra "
  "Tittade ihop med barnen igår. Ett väldigt bra program överlag som tar upp viktiga saker. Tack för det SVT!" "Ett otroligt viktigt program och så fint sammanställt av såväl Stopp min kropp videon som Maria och Martin som berättade om deras historia. Tittat hela familjen och hade en fin pratstund efteråt med mycket frågot och tankar från barnen. Vi önskar få programmet som underlag till alla skolor och idrottsföreningar runt om i landet - otroligt bra föreläsningsmaterial / diskussionsunderlag för elever <3"
  "Fantastisk programserie som vågade beröra detta ämne på ett respekfullt sätt. Tittade med min 7-åring och vi båda satt knäpptysta och kramades och diskuterade det i efterhand. Så otroligt viktigt! Fortsätt diskutera dessa svåra ämnen som ofta är obekväma att prata om, 1000 rosor till er!" Om Brottslingt: "Det här handlar om brott som är bland de absolut värsta tänkbara"öppnas i nytt fönster
 • Patrik Sjöberg

  Patrik Sjöberg i terapi


  "Tack för ett mycket gripande och viktigt program! Ett program alla borde se! Starkt gjort att dela med dig av djupt personliga tankar och känslor! Lycka till med allt!" "Tack för ett bra program. Det är verkligen modigt av Patrik att berätta offentligt och så viktigt att uppmärksamma. Detta händer om och om igen." "Mycket bra program! Så modigt av dig Patrik och vilket viktigt bidrag för att öka förståelsen kring sexuella övergrepp." ”Vill hälsa och tacka Patrik för att han är så modig! Han har fått mig och jag tror många andra, vilket helvete det är när barn blir utsatta av oss vuxna! Tack enengång Patrik!”
  "Tack för dokumentären "Patrik Sjöberg i terapi". Nu hoppas man bara att ni även spelat in teaterpjäsen kring hans uppväxt, som visades kort del av i dokumentären, så den också kan visas på SVT." "Vilket starkt program! Tack snälla för att vi fick vara med. Så modigt av dej!" "Måste vara det värsta som kan ske när vuxna sviker ett barn. Så starkt av Patrik att medverka i ett så viktigt program." "Låt denna dokumentär bli obligatorisk i grundskolan!"

Tidigare tittarna tycker