21 februari

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Radiotjänst i Kiruna. (foto: Helleborus/Wikipedia)

Radiotjänst i Kiruna.

Publicerad 1 september 2017 14:45 - Uppdaterad 4 september 2017 11:14

Oro i Kiruna efter kommitténs besked

I och kring Radiotjänst i Kiruna växer nu oron för vad som ska hända med företaget, då det står klart att alla ledamöter i den parlamentariska utredningskommittén vill avskaffa det nuvarande TV-avgiftssystemet.

Radiotjänst i Kiruna bildades 1988 och övertog då ansvaret för uppbörden av TV&Radio-avgiften från dåvarande Televerket.

Idag arbetar 120 fast anställda på Radiotjänst plus en mängd timvikarier.

Radiotjänsts existens är uppbyggd kring det apparatinnehavsbaserade systemet som nu den parlamentariska public service-kommittén, enligt flera källor, enats om att ersätta med ett teknikoberoende avgiftssystem via skattsedeln.

Fackliga representanter

Enligt SVT:s lokala nyheter Norrbotten har fackliga representanter från Radiotjänst tagit kontakt med kommunalrådet Kristina Zakrisson och informerat henne om att arbetsplatsen kan vara på väg att försvinna.

– Det skulle bli ett mycket hårt slag. Visserligen har vi låg arbetslöshet i Kiruna men vi försöker att bredda arbetsmarknaden vid sidan av gruvnäringen och det innebär att vi är beroende av alla arbetstillfällen som riktar sig till kvinnor. Radiotjänst är en arbetsplats där det arbetar många kvinnor, säger Kristina Zakrisson till SVT.

Officiellt besked från kommittén väntas den 16 oktober.

Mats Carlsson-Lénart

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress