10 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Lisa Ovesen


  Torsdagen den 29 november tackades Lisa Ovesen, nyhetsreporter på SVT Nyheter Skåne/Sydnytt, av efter en lång journalistisk karriär.Lisa Ovesen har tidigare arbetat på bland annat DN, Aftonbladet och Ekot. Hon har även varit utrikeskorrespondent i London för Ekot och i USA för SVT. Nu senast har hon främst jobbat med lokaljournalistik på SVT Nyheter Skåne/Sydnytt. Hon har också startat en konsttidskrift på Österlen.– Hennes nyfikenhet, kritiska tänkande och breda kompetens gör henne till en mycket vass nyhetsjournalist. Nu när hon går i pension får hon mer tid till sina fritidsintressen, att renovera och inreda hus och att resa, säger Göran Eklund, redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Skåne och Helsingborg.Här är lite av det som sades under avtackningen:”Lisa kommer alltid tillbaka med ytterligare en nyhet när hon varit ute på jobb.””Häpnadsväckande att gå igenom allt du gjort. Att se hur mångsidig du är. Allt från att bevaka en kultingfödsel hos en skånsk lantbrukare till en masskjutning på plats i USA.””Lisa har kanske inte det mest välstädade skrivbordet på redaktionen, men det mest personliga.”Foto: Bernard Mikulic
  (4 december 2018)
 • Kim Andersson


  Kim Andersson, supporttekniker, slutade på SVT den 22 november. Han började som vikarie på SVT i december 2017 och anställdes i juni 2018.
  (29 november 2018)
 • Anders Isberg


  Anders Isberg blir från årsskiftet Produktägare i det team som ska bygga Fas 1 i nytt MAM: Programinköpsflödet. Anders är idag Verksamhetsutvecklare på Centrala Flöden.
  (27 november 2018)
 • Tove Hanell


  Den 20 december gör Tove Hanell sin sista dag hos SVT och efter nyår börjar hon som Creative Content Director på Stockholms Handelskammare.Tove Hanell började på SVT i februari 2006 och har jobbat i en rad olika roller. Nu senast har hon gjort förklarande nyhetsvideor på riksnyheternas videodesk. Tidigare har hon bland annat jobbat som reporter på Rapport och Aktuellt, sommarjobbat både på livedesken, i Washington och på Gotland och hon har arbetet med projekt som Öppen redaktion, Videosprånget och omorganiseringen av riksnyheterna.– Det har varit fantastiskt lärorika år och jag vill passa på att tacka alla runt om i landet som jag har fått nöjet att jobba med, säger Tove Hanell.
  (27 november 2018)
 • Frida Forsén


  Från den 1 november har Frida Forsén tjänstledigt i 6 månader från sin roll som redaktör i Marknadslabbet.
  (22 november 2018)
 • Nilo Rayegani


  Från den 1 november är Nilo Rayegani ny redaktör i Marknadslabbet, SVT Kommunikation. Hon kommer närmast från Publikdialog där hon har jobbat som kommunikatör.
  (22 november 2018)
 • Desirée Kemi-Wikzén


  Den 1 november började Desirée Kemi-Wikzén som projektledare på dokumentärserien Tornedalsrallyt. Hon fortsätter även sitt jobb som intake på Go´kväll parallellt. Desirée har arbetat på SVT i Umeå sedan 2006.– Jag har tidigare arbetat i en rad olika roller, men projektledare är nytt för mig. Jag är journalist sedan många år och har även läst en projektledarkurs och meänkieli på Umeå universitet, kunskaper som jag hoppas kommer till nytta i min nya roll. Jag är uppvuxen i Haparanda och har nästan hela släkten i Tornedalen. Man kan säga att jag förstår 95 procent och kan prata 75 procent meänkieli, säger Desirée Kemi-Wikzén.
  (13 november 2018)
 • Ulrika Aaltonen


  Från den 1 november är Ulrika Aaltonen anställd som sändnings-TOM på Programkontrollen, SVT.Hon kommer närmast från SVT Barn där hon jobbat som sändningsproducent/TOM/produktionsledare på Random Mix, Morgonshowen och Bolibompa.
  (6 november 2018)
 • Armi Rousu


  Den 22 oktober började Armi Rousu jobba som reporter för SVT Nyheter Norrbotten och för Uutiset i Luleå.Hon har tidigare arbetat som bland annat reporter, redaktör och nyhetschef på Norrbottens Kuriren och även som kommunikatör i gruvan i Kaunisvaara. Hon har även arbetat som platschef på ett asylboende i Haparanda och de senaste tre åren med bostadsfrågor för Hyresgästföreningen.– Jag är glad över att ha skaffat mig erfarenheter från olika yrken, men ännu gladare över att ha fått tillbaka suget att jobba som journalist och dessutom göra det med det otroligt intressanta upplägget med att bevaka Barentsfrågor för SVT Norrbotten och rapportera från Nordkalotten för Uutiset. Jag bor numera i Luleå och det känns som att mitt intresse för gränsfrågor, likheter och olikheter i de olika länderna, vuxit sig än starkare när jag flyttade en bit från gränsen. Jag är med andra ord otroligt peppad för det här uppdraget, säger Armi Rousu.
  (6 november 2018)
 • Maja Flygt


  Maja Flygt har tillsvidareanställts som ny reporter på SVT Nyheter Södertälje.Hon kommer närmast från SR Ekot men har även vikarierat på Södertäljeredaktionen tidigare.Maja Flygt börjar sin tjänst den 5 november.
  (1 november 2018)

Senaste Nytt om namn

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör