21 februari

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Jimmy Roos


  Jimmy Roos, redaktionschef på SVT Nyheter Gävleborg, har valt att avsluta sin tjänst på SVT. Han kommer att gå till en tjänst som deskreporter på SR Gävleborg. Han slutar sin tjänst på SVT den sista april.– Det som känns starkt hos mig idag är ju att jag en gång fick förmånen att jobba lokalt på SVT. Det är ju inte givet att man som 61-åring, nyligen friställd från TV4 – hittar och får ett nytt jobb i mediebranschens i sin hemstad. Men det fick jag. Och idag kan jag säga att de här åren på SVT har varit de mest intensiva, utvecklande och roliga åren under min journalistkarriär.Det finns två skäl bakom hans beslut att lämna.– Det ena är att jag under en period känt att jag vill varva ner, men ändå vara kvar i yrket. Jag har passerat pensionsåldern men kommer att arbeta inom public service något/några år till, men inte som chef. Jag kommer att arbeta på SR Gävleborg, där jag en gång inledde min journalistiska bana.– Det andra är att jag tror också att det är ett bra läge, just nu, att nästa chef tar över stafettpinnen i den tid av förändring och utveckling som SVT är inne i, säger Jimmy Roos.Nu inleds arbetet med att hitta en ny redaktionschef för SVT Nyheter Gävleborg.– Jimmy Roos kommer verkligen att saknas oss. Med sin redaktionella närvaro och sitt stora engagemang för lokala nyheter har han verkligen bidragit. För sin redaktion, men även för nyhetsledningen i Nord och den lokala organisationen, säger Johan Everljung, tf nyhetschef i Nord.
  (19 februari 2019)
 • Helena Olsson


  Helena Olsson, programbeställare för nyheter, samhälle och dokumentär, är tjänstledig på deltid fram till sommaren. Hon kommer att bo i Paris under våren tillsammans med sin familj.– Min man arbetar i Paris under våren och vi i familjen följer med under den tiden. Jag kommer att fortsätta i min roll som programbeställare, men tar tjänstledigt på deltid eftersom jag inte tror att det kommer att vara realistiskt för mig att jobba heltid härifrån, säger Helena Olsson.
  (14 februari 2019)
 • Kristina Hörlyk


  Kristina Hörlyk började som HR-partner hos SVT Göteborg den 4 februari. Hennes arbetsområden kommer att vara HR-partner för hela SVT Göteborg, det vill säga både för Nyheter, Allmän-tv och Produktion.Innan Kristina kom till SVT arbetade hon som HR-konsult. Hon har tidigare arbetat flera år i en HR-partnerroll på Tullverket och har även varit med och byggt upp Jämställdhetsmyndigheten i Angered.
  (13 februari 2019)
 • Johan Hjalmarsson


  Johan Hjalmarsson är tillsvidareanställd som colorist/redigerare på Efterbearbetningsavdelningen i Stockholm. Johan kommer närmast från SFI där han jobbade som digital filmtekniker. Innan dess har han bland annat jobbat på Nordisk Film Shortcut som teknikansvarig och colorist.
  (13 februari 2019)
 • Hans Barkman


  Hans Barkman, ljudmixare på Efterbearbetningen i Stockholm, gick i pension efter 42 år på SVT. Hans har jobbat som ljudläggare och ljudmixare inom alla programgenrer med produktioner som till exempel Äkta Människor, Astrid, Oscar och Greta och Hotell Kantarell för att nämna några.
  (13 februari 2019)
 • Johan Liljeroth


  Nu är det klart med ny projektledare på SVT Malmö efter Elsa Falk som slutade i höstas.Det blir Johan Liljeroth som närmast arbetat på Fremantle i Stockholm. Johan har lång erfarenhet i framför allt producentrollen i en rad livsstilsserier för SVT, TV4, TV3 och TV8. Han har närmast producerat "Drömmen om slottet", en rad "Ernst-serier", "Polarpriset" och "Svenska hjältar" för TV 4. Han har också jobbat med " Det sitter i väggarna" för SVT och Hustoppen för TV8.Johan kommer närmast projektleda Husdrömmar, Husdrömmar Italien, Din hjärna och Hantverksmästaren. De två senare i samarbete med ITV och Mastiff.– Det ska bli väldigt roligt att ansluta till SVT Malmös kreativa gäng och jag ser fram emot att ta tag i flera nya och spännande programtitlar framöver", säger Johan Liljeroth.Johan börjar sitt nya jobb som projektledare i Malmö den 1 mars 2019.
  (12 februari 2019)
 • Bosse Carlqvist


  Bosse Carlqvist är utlånad från sin ordinarie tjänst som reporter på SVT Nyheter Jönköping för att under tio månader arbeta med SVT Nyheter Västs nya lokalredaktion i Skövde. Han kommer främst att arbeta med mojo-journalistik, det vill säga lätt teknik, och leverans mot onlineplattformar i första hand. Den nya lokalredaktionen i Skövde, kommer att finnas på prov under tio månader, och syftar till att stärka SVT:s nyhetsbevakning i Skaraborg.Bosse har tidigare arbetat som programledare på SR Ekot i många år, men också med utveckling av teknik och nya arbetsmetoder för SR.
  (24 januari 2019)
 • Robert Ingvarsson


  Robert Ingvarsson är tillsvidareanställtd som teckenspråkstolk i Stockholm på avdelningen Språk & Tillgänglighet. Han har tidigare arbetat för SVT Teckenspråk i Falun och har tolkat allt från valbevakning till Nobel i SVTs sändningar. Nu kommer han främst att tolka 18-halvtimmen vardagar med rapport, kulturnyheterna och sportnytt.
  (17 januari 2019)
 • Jan Thörnkvist


  Jan Thörnkvist gick i pension 31 december 2018 efter 46 år på SVT. 1972 började han som vaktmästare och har senare jobbat som rekvisitör och studioman. De senaste åren exempelvis med produktionerna Antikrundan, Antikmagasinet, Mysteriet på Barnkanalen och Robins.

  (17 januari 2019)
 • Stina Rosenblom


  Stina Rosenblom har tillsvidareanställts som teckenspråkstolk i Stockholm på Språk & Tillgänglighet. Hon har bland annat arbetat på Härnösands Tolkcentral och Stockholms Tolkcentral. Stina har tolkat allt från förlossning till föreläsningar på KTH. På SVT kommer hon främst att tolka 18-halvtimmen vardagar med rapport, kulturnyheterna och sportnytt.
  (16 januari 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör