22 juni

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Peter Liljeros


  Den 18 juni började Peter Liljeros som verksamhetsutvecklare på organisationsutveckling. Peters primära ansvar kommer vara att driva SVT:s arbete med lärande, utveckling och prestation. Han skall ta ett helhetsgrepp kring SVT:s sätt att arbeta med kompetensutveckling och lärande men även stötta upp inom områden som ledarskap och Sverigespegling. Peter har lång erfarenhet av att arbeta ”hands-on” med utbildning, projektledning och processledning. Han har genomfört ett antal större utvecklingsprojekt och arbetat med strategiskt och operativt kommunikationsarbete.
  (19 juni 2018)
 • Karina Berg Johansson


  Karina Berg Johansson blir ny chef för gruppen och processen Direkttextning på SVT Språk & Tillgänglighet. Karina har tidigare varit både tillsvidareanställd och frilansande medarbetare på SVT och ingick i pionjär-gruppen som startade direkttextning här. De senaste åren har hon arbetat med manus för dramaproduktioner och skrivit en rad ungdomsromaner.Karina kan textningsyrket och dess utmaningar och möjligheter och har kombinationen av kunskap, kreativitet och mod som behövs i en tid av nya tekniker och metoder att förmedla direkttextning.Karina börjar den 15 augusti.
  (19 juni 2018)
 • Michael Wall


  Michael Wall, systemtekniker på SVT i Malmö och filmare, går i pension efter 32 år på SVT. Under sina år på SVT har Michael jobbat med allt från digitaliseringen av nyhetsredaktionerna till streaming och webb och han har drivit utvecklingen av 360-tekniken.Michael Wall har i sin karriär som filmare bland annat vunnit pris för Bästa kortfilmsdokumentär på filmfestivalen Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA) i Los Angeles.
  (18 juni 2018)
 • Christoffer Hjalmarsson


  Christoffer Hjalmarsson började arbeta den 1 juni som fotoredigerare på SVT Riksnyheterna. Christoffer kommer närmast som frilansande fotograf på Expressen och tidningen Fokus.
  (12 juni 2018)
 • Lars Aldman


  Lars Aldman går i pension efter 47 år i koncernen.
  Lars Aldman går i pension efter 47 år i koncernen. Han började som praktikant på radion i Borås och fick sen fast anställning i Göteborg där han jobbade på Nyhetsredaktionen och med musikprogram. Han började på Västnytt på 90-talet och var sen under några år placerad i Växjö där han i olika roller jobbade med musikprogram för att sen återgå till Västnytt. Han blev sen genom sitt teknikintresse teknikchef i Göteborg under några år innan projektet för ett nytt planeringssystem dök upp. Lars har sen 2012 arbetat som teknisk förvaltare för VimBiz och har varit stationerad i Malmö.
  (12 juni 2018)
 • Erika Christensson


  Erika Christensson slutar, på SVT Sport och som projektledare för Vinterstudion, den 25 augusti.Erika kom till SVT i februari 2007 och jobbade de första åren med Agendas och Korrespondenternas digitala utbud. Därefter som redaktör på SVT Nyheter Online och som planeringsredaktör för Utblick i Aktuellt. 2013 gick hon över till SVT Sport, först som tf. Onlinechef och sedan 2015 som projektledare för Vinterstudion, som hon nu gjort tre säsonger av, inklusive skid-VM i Lahtis (2017) och Vasaloppet samt programserierna "Stephan på Glid", "Stephans Klassiker" och "Skidstarkt med Ojala och Zackari".Erika Christensson börjar den 3 september som Innehållschef på Sveaskog med bas på huvudkontoret i Stockholm.
  (11 juni 2018)
 • Lena Wemar


  Lena Wemar, redaktör, kommunikatör och intranätansvarig lämnar SVT den 30 juni 2018. Hon kommer att engagera sig inom funktionshinderrörelsen som journalist och moderator och har blivit förtroendevald till vice ordförande för Autism- och Aspergerföreningen Skåne.Lena Wemar rekryterades 1995 till SVT från TV 4, som programledare för regionala nyheter i Skåne. Hon har därefter arbetat som reporter, redaktör och personalansvarig chef inom nyheterna under många år. Under de senaste sju åren har Lena Wemar arbetat som kommunikationsansvarig projektledare för en rad större projekt på SVT som tex Office 365-implementeringen, Vipåtv-utvecklingen från papperstidning till digital sajt och nytt intranät.
  (11 juni 2018)
 • Bosse Carlqvist


  Bosse Carlqvist är sedan mitten av april anställd på en ny tjänst som reporter vid SVT Jönköping. Bosse har tidigare arbetat som programledare på Ekot och Studio Ett, men har också varit teknisk projektledare för Digitala Radiohus vid Sveriges Radio och har senare arbetat vidare i egen firma med samma teknikprojekt för SR. Främst har han arbetat med utveckling av mixersystem och ljudöverföring via IP för framförallt SR, men också med projekt som ljudsystemet för brittiska parlamentet, Houses of Parliament i London, och tv-produktioner från orienteringstävlingar.
  (11 juni 2018)
 • Anna-Sofia Wirén


  Anna-Sofia Wirén, redaktionschef på SVT Nyheter Norrbotten blir från den 1 oktober Områdeschef nord på Sveriges radio. Ett uppdrag som innebär att hon får ett övergripande ansvar för verksamheterna i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland och Sameradion.Hon slutar på SVT den sista september.– SVT har varit en helt fantastisk arbetsgivare och jag har haft de tre roligaste åren hittills i mitt arbetsliv. Jag har fått många chanser till olika uppdrag och har haft roligt varenda dag, så det kanske kan te sig märkligt att jag lämnar, säger Anna-Sofia Wirén.– När jag började som redaktionschef i Norrbotten var mitt uppdrag att hjälpa redaktionen med den digitala förflyttningen. Nu har vi kommit en bra bit på vägen och den som tar över efter mig kan se fram emot ett kanonjobb med härliga medarbetare och en bra organisation i ryggen.
  (5 juni 2018)
 • Rey Rahbar


  Rey Rahbar är sedan 21 maj anställd som Gruppchef för Videoplattform inom Produktion och Teknik. Hon har lång erfarenhet bakom sig från stora och internationella företag och kommer närmast från Ericsson där hon satt på en roll som IT-strateg. Fokus har legat på bland annat digitala transformationer, utveckling av IT-styrning, operativa modeller och mycket mer därtill.
  (4 juni 2018)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Tf redaktör: Anna Thodenius

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör