7 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Patric Hamsch


  Patric Hamsch, nyhets- och digitalchef SVT Sport, lämnar SVT för att bli nyhetschef på Sportbladet.Patric Hamsch har haft tio framgångsrika år på SVT. Han har arbetat både med nyheter och sport och har under åren haft olika ledarroller och bidragit stort i arbetet med SVT Sports rörliga bild och redaktionella och strategiska utveckling. Patric har brunnit mycket för och varit drivande i arbetet med SVT Sports arbete med jämställd nyhetsbevakning och har bidragit till att vi idag är världsledande på densamma.– Jag har haft förmånen att få arbeta i väldigt många olika roller inom SVT och inte minst med så många kompetenta och trevliga kollegor och jag har trivts väldigt bra. Men nu är det dags att gå vidare och det ska bli spännande att få arbeta och leda Sportbladet i en tid då journalistiken utmanas och kampen om läsarnas tid är stenhård. Det har varit en barndomsdröm att arbeta på Sportbladet och jag ser fram emot det med spänning, säger Patric Hamsch.
  (29 november 2019)
 • Rey Rahbar


  Rey Rahbar blir chef för IT Utveckling (CIO-roll) på Produktion & Teknik. Det tillförordnade uppdrag som hon har haft sedan den 13 augusti blir därmed permanent.
  (26 november 2019)
 • Katarina Persson


  Katarina Persson blir chef för Operations på SVT Produktion & Teknik. Det tillförordnade uppdrag hon har haft sedan 26 juli permanentas därmed.
  (26 november 2019)
 • Hanna Lagerberg


  Hanna Lagerberg tillträder vid årsskiftet tjänsten som redaktör med särskilt fokus på Barnplay på SVT Malmö.– Jag är jätteglad över att vi nu kan tillsvidareanställa Hanna i den roll som hon själv varit med och format under de senaste åren, säger gruppchef Ulrika Midunger.– I rekryteringsprocessen, där vi använde oss av anonyma arbetsprover, utmärkte sig Hanna genom stor kreativitet och djup kunskap kring vad som krävs för att nå barn och unga idag. Jag ser väldigt mycket fram emot Hannas fortsatta resa inom SVT och att få ta del av hennes idéer och utveckling på barn- och ungdomssidan.

  (22 november 2019)
 • Johan Widerholm


  Det är nu klart att Johan Widerholm blir Utvecklingsstrateg på Programdivisionen. Idag arbetar Johan som gruppchef för programutveckling i Malmö och har det senaste året varit deltid utlånad till uppdrag för Divisionsledningen, bland annat som samordnare för Utvecklingsnätverket.– Det känns fantastiskt bra med Johan som är en mycket strukturerad och modig person. Han är trygg och kompetent i både processer och facilitering, inte enbart programutveckling utan har en större palett av utvecklingsprocesser och digital kompetens. Vilket jag tror är avgörande framåt för oss på Programdivisionen, säger Carolina Källestål, biträdande Divisionschef.Utvecklingsstrategen är en ny roll på Programdivisionen med primärt uppdrag att leda, driva och utveckla Utvecklingsnätverket, som har fokus på programutvecklingsmetoder. Tanken är att strategen ska bidra till divisionens gemensamma utvecklingsarbete och professionalisera våra arbetssätt och metoder inom programutveckling. Dessutom ligger ett ansvar att säkra ett delat lärande inom Programdivisionen, över genregränser och ortsgränser.– Det här är ett drömjobb! Att få arbeta med de frågor som jag brinner för, nu på en divisionsövergripande nivå. Tillsammans med nätverket och divisionsledningen kommer jag nu kunna sätta fokus på våra gemensamma förutsättningar och utmaningar för att höja oss ytterligare, säger Johan Widerholm.– I Johan får vi en Utvecklingsstrateg med tydligt driv och engagemang, som kan både agera operativt och tänka smart strategiskt, säger Carolina Källestål.Johan Widerholm tillträder i rollen som Utvecklingsstrateg 1 december 2019.
  (14 november 2019)
 • Johan Lönnqvist


  Johan Lönnqvist börjar arbetet som tillsvidareanställd redaktör på Morgonstudion. Johan anställdes för drygt fyra år sedan som redaktör i SVT Poolen. Innan dess jobbade han på Upsala Nya Tidning. Han har bred erfarenhet av såväl journalistik som arbetsledarskap och har jobbat med många olika plattformar inom SVT.– På Morgonstudion har Johan varit med och byggt upp programmet till vad det är idag, både som sändande redaktör och planeringsredaktör. Han har många gånger om berikat Morgonstudion med sin känsla för nyheter och lett redaktionen genom stora nyhetslägen, säger Marit Hübinette, chef Morgonstudion.
  (7 november 2019)
 • Agneta Behlin-Kildén


  Agneta Behlin-Kildén, gruppchef Inspelning/Bearbetning/MC går vidare till nya utmaningar utanför SVT.År 1991 lämnade hon jobbet som journalist på Göteborgs-Posten för att börja på SVT som researcher på Gomorron Sverige med Janne Jingryd och Curt-Eric Holmquist som programledare. Därefter fortsatte hon som reporter, redaktör för Svar Direkt med Siwert Öholm, producent och tio år som projektledare för exvis Tête-à-tête, Summerat, Debatt, Doobidoo, På Spåret, Allvarligt Talat, CP-magasinet, Carin 21:30 med flera produktioner.– År 2008 blev jag gruppchef på produktion med Per Vidar Lundberg som produktionschef och har under åren fått utökat mandat och ökat antal medarbetare vilket innebar att jag den senaste tiden jobbat som ensam gruppchef på produktion i Göteborg. I mitt jobb har jag varit en tydlig kommunikatör som värnat om transparens och Sverigespegling, säger Agneta Behlin-Kildén.Agneta Behlin-Kildén har sin sista arbetsdag på SVT den 4 november.
  (5 november 2019)
 • Anna Himmelstrand


  Anna Himmelstrand har börjat ett vikariat som Trailerproducent på SVT Kommunikation. Hon har tidigare studerat inom teater och dans och nu senast pluggat på Högskolan Dalarnas treåriga utbildning Filmproduktion för reklam och information.– Under utbildningen jobbade vi med att utforma olika filmkoncept till olika kunder med målet att nå ut till deras önskade målgrupp. Vi jobbade med allt från filmning, redigering till själva leveransen av det färdiga materialet. I slutet av utbildningen hade vi en praktikperiod och jag fick min på SVT:s Digitaldesken/Desken, där vi skapar videos och andra postningar som går ut på SVT:s sociala medier, under perioden april till maj ut. Det ledde vidare till ett sommarjobb på samma avdelning från juli till början augusti och i oktober började jag ett vikariat och kommer att vara kvar fram till och med juli nästa år, säger Anna Himmelstrand.
  (5 november 2019)
 • Camilla Sundfeldt


  Camilla Sundfeldt börjar jobbet som produktionsledare/scripta hos SVT Göteborg. Hon kommer att arbeta under sex månader med start den 23 oktober. Hennes första uppdrag blir På Spåret.
  (23 oktober 2019)
 • Bosse Carlqvist


  Bosse Carlqvist blir SVT Nyheter Västs reporter i Skaraborg när tjänsten där nu permanentas efter ett försök på nio månader. Bosse kommer närmast från SVT Nyheter Jönköping, men har dessförinnan varit programledare på SR Ekot och P1:s Studio Ett. Han har också arbetat som teknikprojektledare för Sveriges Radio med projektet Digitala Radiohus.I Skaraborg arbetar SVT uteslutande med mojo-teknik, alltså lätt teknik för mobil journalistik. Bosse filmar normalt med mobiltelefon och redigerar med surfplatta.
  (23 oktober 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör