19 augusti

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Anette Henriksson

  Anette Henriksson


  Anette Henriksson börjar på SVT Teknik & Verksamhetsutveckling som systemspecialist Intranät den 1 augusti.
  Anette har jobbat med Intranät i många år och kommer närmast från kökskoncernen Nobia.
  (14 augusti 2017)
 • Moa Wallgård

  Moa Wallgård


  Moa Wallgård, blir ny chef för organisationsutveckling, SVT HR Kommunikation.
  Moa kommer närmast från Systembolaget där hon arbetar med organisationsutveckling, har tidigare varit VD för Sveriges Studentorganisationer och ansvarig för Hultsfredsfestivalen.
  Hon börjar sin nya tjänst den 4 september.
  (14 augusti 2017)
 • Hanif Hosseini

  Hanif Hosseini


  Hanif Hosseini, projektledare för SVT:s fotbollssatsning, slutar på SVT efter tio år för att den 1 september bli tf redaktionschef på Eurosport och Discovery Networks Sweden.
  Hanif har arbetat på SVT sedan 2007 med ett uppehåll under två år då han drev ett produktionsbolag.
  (14 augusti 2017)
 • Diamant Salihu

  Diamant Salihu


  Diamant Salihu, reporter på Expressen, börjar på SVT den 1 september som reporter på riksnyheterna.
  Diamant Salihu har i elva år varit reporter på Expressen där han gjort många granskningar och reportage, främst inom samhälls- och kriminaljournalistiken.
  – Diamant Salihu är en mycket skicklig, drivande och modig reporter som kommer att bli en lysande förstärkning av Riksnyheterna, säger Charlotta Friborg, tillträdande programchef för SVT:s riksnyheter.
  (14 augusti 2017)
 • Martin Hedström

  Martin Hedström


  Martin Hedström, datajournalist på SVT, slutar efter drygt ett år och börjar den 1 september på Aftonbladet där han har arbetat tidigare.
  På Aftonbladet kommer Martin att arbeta som digital utvecklingsredaktöroch kommer att leda ett team med tre utvecklare.
  (14 augusti 2017)
 • Mathias Engstrand

  Mathias Engstrand


  Mathias Engstrand, som sedan förra hösten lett ett arbete med att ta fram en långsiktig strategi för sporten, slutade på SVT den 1 juli.
  Han började på SVT på 90-talet i sportens reception. Sedan dess har han haft flera olika roller, bland annat som reporter, programledare, redaktör, exekutiv producent för de stora sportevenemangen, nöjeschef och som beställare för underhållning och sport.
  (14 augusti 2017)
 • Marianne Rundström

  Marianne Rundström


  Marianne Rundström, programledare, slutade i början på juli efter 22 år på SVT.
  Marianne har sedan nyåret 1995/96 varit programledare för Gomorron Sverige. Hon har även varit programledare för bl a valvakan 2002, USA:s presidentval 2004, för partiledardebatten i valet 2006 och för Engla Höglunds begravning 2008.Hösten 2010 tog hon över som en av programledarna för Agenda efter Karin Hübinette.
  2016 gav hon ut boken Passé - de ofrivilliga pensionärerna där hon ifrågasatte policyn att de som fyllt 67 inte får behålla sin fasta anställning på SVT och Sveriges radio. (Wikipedia )
  Marianne kommer nu bl a att skriva krönikor för sajten News55 samt föreläsa på News55:s mässor.
  (14 augusti 2017)
 • David Fjäll

  David Fjäll


  David Fjäll ersätter André Pops i Vinterstudion under Pops utlåning till Morgonstudion.
  Tillsammans med programledare Yvette Hermundstad kommer han att leda vinterns sändningar.
  – Yvette och David är två av våra mest rutinerade och engagerade programledare och jag ser fram emot att bygga nästa säsong tillsammans med dem och resten av teamet. Yvette är ju en av dem som jobbat mest och längst med Vinterstudion, inklusive flera stora mästerskap. Och David har redan en central roll i vår alpina bevakning i tillägg till att han leder flera av SVT:s stora sportsändningar i andra idrotter, säger Vinterstudions projektledare Erika Christensson.
  David Fjäll kommer att sköta vissa helgsändningar vid sidan av sitt uppdrag som reporter under den alpina världscupen.
  – Det ska bli oerhört kul att jobba med Vinterstudion. Att tillsammans med alla duktiga kollegor bevaka vinterns alla tävlingar känns mycket inspirerande, säger han.
  Vinterstudion har säsongspremiär den 18 november.
  (14 augusti 2017)
 • Aleksander Kovacevic

  Aleksander Kovacevic


  Aleksander Kovacevic blir redaktör för nya Morgonstudion som drar igång i höst. Han tillträder sin nya tjänst den 14 augusti
  Aleksander kommer närmast från en reporter- och programledartjänst på SVT Nyheter Stockholm. Tidigare har han har bland annat drivit skivbutik och kört bud.
  (22 juni 2017)
 • Hanna Ahler Sjökvist

  Hanna Aler Sjökvist


  Hanna Aler Sjökvist, onlinespecialist på SVT Nyheter i Stockholm, börjar i mitten av september som onlinespecialist i Göteborg på SVT Nyheter Väst.
  Hon har tidigare jobbat som programledare och webbredaktör på SVT Nyheter Stockholm och på riksnyheternas onlinedesk, Aftonbladets "Brottscentralen" och Aftonbladet TV, ExpressenTV och Nyheter 24.
  (22 juni 2017)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress