18 mars

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Bo Holmström

Bo Holmström (foto: Martin Magntorn/TT)

Publicerad 13 oktober 2017 14:43 - Uppdaterad 13 oktober 2017 14:50

In memoriam: Bo Holmström

Kära Bosse, tack för all god journalistik och allt du lärt mig.

Jag minns när jag ringde dig och bad dig sticka till Karolinska: Anna Lindh hade blivit knivskuren i armen och jag sa åt dig att inte komma hem utan första intervjun med henne. Du blev kvar hela natten och blev först att berätta att hon var död.

Vi jobbade nära ihop under våra år på Tv4. Vi bråkade ständigt. Du gjorde sju jobb i en serie som jag tyckte bara höll för tre. Vi bråkade om vilka slutsatser som gick att dra, jag tyckte du drog på - du tyckte jag var för försiktig.

Och jag blev arg som ett bi när du med post skickade hem skyddsvästen från Libanon, du visste ju "precis var man kunde köpa en ny" (trots att det var tio år sen du var där sist!!!) Och när jag ringde efter larm om skottlossning nära dig och var orolig sa du "hörru, det här är mitt 18:e krig. Punkt"

Och så vi skrattade ihop. Som när du i ett inslag promenerade samma väg snabbare än Mikael Odenberg, då försvarsminister, som fått rubriker för att han alltid tog taxi.

Och du lärde mig att alltid alltid läsa igenom manus och låta någon annan läsa före publicering. Kan låta självklart, men när en legendar bjuder på tips gör det skillnad.

Och trots all din erfarenhet gjorde du aldrig något slentrianmässigt. Du brann.

Vila i frid Bosse.
Tack.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

18 gillar detta